Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

«Τέλος στην αλλόκοτη αρχιτεκτονική» λέει ο πρόεδρος της Κίνας!

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην «αλλόκοτη αρχιτεκτονική» που είναι αποτέλεσμα της κατασκευαστικής έκρηξης στην Κίνα.   

Ο Xi, ο οποίος έγινε ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας πριν από δύο χρόνια, έκανε κριτική σε διάφορα κτίρια, ανάμεσά τους και το έργο του Ρεμ Κούλχας στο Πεκίνο. 

«Όχι άλλη αλλόκοτη αρχιτεκτονική» είπε ο Xi, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal που έκανε τη μετάφραση από την Κινέζικη εφημερίδα «η Καθημερινή του λαού». 

Το κτίριο της εφημερίδας αυτής έχει επίσης σχολιαστεί για την ομοιότητα του με ένα τεράστιο πέος. 

Μετά την αυστηρή κριτική στον Κούλχας, που έχει το παρατσούκλι «μεγάλα παντελόνια», ο Xi σχολίασε δύο γέφυρες που έχουν παρομοιαστεί με γυναικεία γεννητικά όργανα.   

Ο Xi ζήτησε από τους υπεύθυνους και από όσους επηρεάζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό να μην θυσιάζουν τις καλλιτεχνικές τους αξίες για να κερδίσουν σε εμπορικότητα. 

«Οι καλές τέχνες θα έπρεπε να είναι σαν ήλιος στον μπλε ουρανό, σαν το ανοιξιάτικο αεράκι, για να δίνει έμπνευση, να ζεσταίνει την καρδιά, να καλλιεργεί το καλό γούστο και να απορρίπτει ανεπιθύμητα στυλ,» είπε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου