Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Ερωτική απογοήτευση «βλέπουν» πίσω από το μαθητή που σκόρπισε το θάνατο σε λύκειο του Σιάτλ

Ο Jaylen Fryberg, αναγνωρίστηκε ως ο μαθητής που άνοιξε πυρ κατά συμμαθητών του χθες σε καφετέρια λυκείου του Σιάτλ σκοτώνοντας μια συμμαθήτρια του και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη μαθητές πριν στρέψει το όπλο του κατά του εαυτού του και αυτοκτονήσει. Τρείς από τους ανθρώπους που πυροβόλησε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο αυτόχειρας χαρακτηρίζεται ως ήρεμος και δημοφιλής μαθητής που σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του, είχε μια ερωτική απογοήτευση και ήταν πολύ αναστατωμένος για αυτό.

Μαθητής επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Seattle Times ότι ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ «ποθούσε ένα κορίτσι που δεν ήθελε να βγει μαζί του και ότι βρισκόταν ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων πυροβόλησε».   

«Δεν ήταν ένα βίαιο άτομο. Η οικογένειά του είναι γνωστή σε όλη την πόλη. Αυτό που έκανε ήταν τόσο παράξενο…", είπε συμμαθητής του.  

Ένας άλλος μαθητής, ο 17χρονος Nathan Heckendorf, είπε ότι  το πρωί της Παρασκευής ο Φράιμπεργκ φαινόταν χαρούμενος και πως «όλα φαίνονταν μια χαρά».   

Στις αναρτήσεις πάντως που έκανε ο δολοφόνος και αυτόχειρας μαθητής έδειχνε ότι περάνει κάποια απογοήτευση την τελευταία εβδομάδα.  

«Δεν θα διαρκέσει… Ποτέ δε διαρκεί…» ήταν το τελευταίο tweet που έγραψε την Πέμπτη. Τις 3 τελευταίες ημέρες έγραψε κι άλλα tweet αφήνοντας να εννοηθεί ότι περνούσε έναν επώδυνο χωρισμό. 

«Έπρεπε να είχα ακούσει… Είχες δίκιο… Πάντα είχες δίκιο…» έγραψε σε ένα tweet. Σε ένα άλλο έλεγε: «Με διαλύει… Πραγματικά… Γνωρίζω ότι μοιάζω να το ξεπερνώ… Αλλά όχι… Και ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω…».  

Σε παλιότερα μηνύματα του, τον Αύγουστο, φαινόταν οργισμένος.  «Θα με νευριάσεις… Και τότε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις θα προκληθούν… και δε νομίζω ότι θα σου αρέσει.. Δεν θα σου αρέσει τι θα συμβεί στη συνέχεια» είχε γράψει μεταξύ άλλων.  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου