Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Σιγουριά και για νέο ψηφιδωτό

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον τρίτο θάλαμο στην Αμφίπολη και την πορεία προς το τέταρτο υπόγειο δωμάτιο πίσω από το θύρωμα.
Τα καινούρια στοιχεία που προέκυψαν με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου πίσω από τις Καρυάτιδες δημιουργούν καινούριες θεωρίες.
«Είναι πιθανό στον επόμενο θάλαμο να έχουμε ένα ακόμα ψηφιδωτό, αυτή τη φορά με παράσταση που να αντανακλά τη ζωή του ίδιου του νεκρού» τονίζει στο Βήμα της Κυριακής ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ανασκαφέας της Βεργίνας, Παναγιώτης Φάκλαρης.
«Καθώς οι μέχρι στιγμής ερευνηθέντες χώροι του τάφου της Αμφίπολης έχουν ψηφιδωτά δάπεδα ή μαρμαροθέτημα, θα περιμέναμε να υπάρχει παράσταση με ψηφιδωτό στον κυρίως θάλαμο. Ευχής έργον θα ήταν να απεικονίζεται ο νεκρός. Στα Λευκάδια, για παράδειγμα, υπάρχει ζωγραφική παράσταση με έφιππο εταίρο Μακεδόνα που επιτίθεται σε έναν Πέρση» προσθέτει ο αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, που στέκεται στη θεατρικότητα της διάταξης, όπως συμβαίνει με τους συμβολισμούς του ψηφιδωτού».Πηγή: http://www.tribune.gr/greece/news/article/83059/amfipoli-sigouria-ke-gia-neo-psifidoto.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου