Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αβραμόπουλος: Δεν χρωστάμε ούτε ευρώ, εσείς κρατάτε απλήρωτους τους εργαζόμενους

Ενα μεγαλοπρεπές... άδειασμα επεφύλαξε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας την οποία πολιορκούν από το πρωί εργαζόμενοι ζητώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα 9 μηνών.

«H οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας» αναφέρει χωρίς περιστροφές ανακοίνωση της διεύθυνσης Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ.

Μάλιστα σε υψηλούς τόνους αναφέρεται: «Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων» ενώ επισημαίνεται πως το ΥΕΘΑ προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως εξηγείται «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου».

Το ΥΕΘΑ σημειώνει ακόμη ότι «παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στο Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις».

Μάλιστα για να μην μείνει αμφιβολία για το ποιος ευθύνεται, το υπ. Αμυνας υποστηρίζει ότι «η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου