Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Τιμ Κουκ: «Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος»


Στην αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.
Σε άρθρο του στο Bloomberg Businessweek, ο Κουκ αναφέρει ότι αν και ουδέποτε αρνήθηκε την σεξουαλικότητά του και παρόλο που πολλοί συνάδελφοί του το γνώριζαν, ποτέ δεν το είχε παραδεχτεί δημοσίως.
«Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας προσπαθούσα να διατηρήσω ένα στοιχειώδες επίπεδο ιδιωτικότητας. Υπήρξα ανέκαθεν ταπεινός και δεν έχω σαν στόχο να προσελκύσω την προσοχή γύρω από μένα. Η Apple είναι παγκοσμίως μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες και προτιμώ να βρίσκονται στο επίκεντρο τα προϊόντα μας και τα απίστευτα πράγματα που οι πελάτες μας επιτυγχάνουν με αυτά», είναι η φράση με την οποία αρχίζει το κείμενο ο Τιμ Κουκ.
Προσθέτει μάλιστα ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την ομολογία ήταν το γεγονός ότι «η επιθυμία του για προστασία της ιδιωτικής ζωής τον κρατούσε πίσω από άλλα, πιο σημαντικά πράγματα».
«Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός», γράφει ο Τιμ Κουκ, προσθέτοντας ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση να το ανακοινώσει δημοσίως.
Τέλος, δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παραμείνει ο καλύτερος διευθύνων σύμβουλος και ότι θα συνεχίσει παράλληλα να μάχεται για την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων.
«Αν λοιπόν η είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι ομοφυλόφιλος μπορεί να βοηθήσει κάποιον να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του, να δώσει παρηγοριά σε οποιονδήποτε νιώθει μοναξιά και να εμπνεύσει τον κόσμο να επιμείνει στη μάχη για την ισότητα, τότε πραγματικά αξίζει τον κόπο το γεγονός ότι θυσίασα την προστασία της ιδιωτικής μου ζωής», καταλήγει ο Τιμ Κουκ. 
Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε επικεφαλής της Apple το 2011 μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου