Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Το BBC λέει ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο Κομπάνι [εικόνες]

Οι μαχητές της ISIS χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων στο Κομπάνι λένε πληροφορίες που μετέδωσε το BBC. 

Ανταποκριτής μάλιστα του διεθνούς ειδησεογραφικού οργανισμού ανήρτησε στο twitter του, συγκλονιστικές εικόνες από θύματα που υπέστησαν πληγές οι οποίες παραπέμπουν σε χημικά όπλα.


 

«Οι φωτογραφίες παραπέμπουν σε αέριο χλώριο. Είναι ένα απλό αέριο που προκαλεί περισσότερο φόβο παρά θανάτους» έγραψε.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τζιχαντιστές έκαναν χρήση χημικών εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στα σύνοδα Τουρκίας-Συρίας. 

Ο ρεπόρτερ του BBC Γκιουνέι Γιλντίζ, επικαλούμενος Κούρδο αξιωματούχο, μετέδωσε ότι υποπτεύονται επίθεση με χημικά την προηγούμενη νύχτα, η οποία προκάλεσε απώλεια όρασης και δερματικές ανωμαλίες στα θύματα, τα οποία πάντως δεν υπέστησαν έλεγχο. Ενας Κούρδος γιατρός στο Κομπάνι, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε από την επίθεση, δήλωσε πως είναι κατά 75% σίγουρος ότι πρόκειται για χημικά όπλα. 

Αλλος γιατρός στο Κομπανί, που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild έκανε λόγο για επιθέσεις με χημικά όπλα. «Έχω φροντίσει πολλά θύματα που δέχθηκαν επίθεση με χημικά όπλα. Πέντε άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο γιατρός.

Στο Κομπανί κυκλοφορεί η φήμη ότι τα εν λόγω χημικά περιέχουν χλώριο, αντίστοιχο με εκείνο των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου