Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Καθιστική ζωή: 8 τρόποι για να παραμείνετε υγιείςΕάν αισθάνεστε κουρασμένη μετά τη δουλειά παρόλο που καθόσασταν σε μια καρέκλα την προηγούμενη μέρα, πεινάτε υπερβολικά και δεν έχετε ενέργεια, τότε μάλλον η καθιστική ζωή που κάνετε έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας. Μπορεί να είστε αναγκασμένη λόγω εργασίας να είστε όλη την ημέρα σε ένα γραφείο μπροστά στον υπολογιστή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παραμείνετε υγιής και σε φόρμα. 
1.Σωστό πρωινό: Ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας δώσει την ενέργεια για να ξεκινήσετε σωστά την μέρα σας και θα σας αποτρέψει από το να καταναλώσετε ανθυγιεινά σνακ.
2. Αποφύγετε τα γλυκά: Σε κάθε γραφείο υπάρχει ένα κουτί με γλυκά ή σνακ γεμάτα με ζάχαρη! Προσπαθήστε να τα αποφύγετε και προτιμήστε φρούτα ή λαχανικά για να ξεγελάσετε την πείνα σας.
3. Καταναλώστε σπιτικό φαγητό: Αποφύγετε τις μεγάλες μερίδες των εστιατορίων και τις πολλές θερμίδες που κρύβονται στα έτοιμα φαγητά. Επιλέξτε ένα υγιεινό γεύμα που έχετε ετοιμάσει μόνες σας.
4. Να πίνετε πολύ νερό: Θα καταπολεμήσει τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα ενώ θα σας ενυδατώσει αρκετά, κάτι που χρειάζεστε αν δεν κινείστε αρκετά μέσα στην μέρα.
5.Κάντε διαλλείματα: Σηκωθείτε από την καρέκλα και προσπαθήστε να κινηθείτε όσο πιο συχνά γίνεται. Ανεβείτε τις σκάλες, περπατήστε μέχρι το περίπτερο και κάντε ασκήσεις stretching.  Όχι μόνο θα κάψετε θερμίδες αλλά θα ξεκουράσετε και το σώμα σας από τις πολλές ώρες στην καρέκλα.
6.Σηκωθείτε: Αν μπορείτε να δουλέψετε όρθια ακόμα καλύτερα! Είναι καλύτερο από το να κάθεστε τόσο για την πλάτη σας όσο και για την φόρμα σας.
7.Γυμναστείτε μετά τη δουλειά: Αν κάθεστε όλη μέρα στο γραφείο, προτιμήστε να ισορροπήσετε την κατάσταση μετά τις υποχρεώσεις σας. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο, περπατήστε ή κάντε ποδήλατο!
8.Κοιμηθείτε αρκετά: Ο ποιοτικός ύπνος 7-8 ωρών είναι απαραίτητος για να είστε ανανεωμένη το πρωί και για να μην ξεφύγετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου