Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Με στόχο να γεμίσουν τα Ταμεία τον Οκτώβρη η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή είσπραξη εσόδων τον Οκτώβριο η κυβέρνηση ζητεί από τους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές Οκτωβρίου, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr, οι οφειλέτες μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με τις εφορίες για εξόφληση σε 12 μήνες της οφειλής Οκτωβρίου ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να μπουν στη ρύθμιση για τις βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Κατ΄ αναλογία εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση αργότερα θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το μήνα που θα επιλέξουν να μπουν στη ρύθμιση είτε με καταβολή ολόκληρης της τότε μηνιαίας οφειλής είτε με καταβολή του απαιτούμενου ποσού από ρύθμιση της οφειλής του συγκεκριμένου μήνα.

Σημειώνεται ότι με μια δήλωσή του στη Βουλή κ. Χαρδούβελης, τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο που θα εκδώσει δίνει την ευκαιρία, να ενταχθούν στη ρύθμιση, ακόμη κι αυτοί που δεν θα έχουν να πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου αλλά και μετά, μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Σκοπός των βελτιωμένων ρυθμίσεων, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονμικών, είναι να διευκολυνθεί η πλειονότητα των πολιτών.

Από την αλλαγή αυτή επωφελούνται, τουλάχιστον 300.000 φορολογούμενοι που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, και θα έμεναν αναγκαστικά έξω από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Μιλώντας επί της τροπολογίας, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι το 97% των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.


Προειδοποίησε δε ότι οι οφειλέτες πρέπει να ενταχθούν στη «νέα, μεγάλη και πολύ γενναία ρύθμιση» γιατί μετά την λήξη της πεντάμηνης προθεσμίας, δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση.

«Ανοίξαμε το παράθυρο για πέντε μήνες. Μετά το πεντάμηνο δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Το κράτος πρέπει να κάνει νέο ξεκίνημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία - ρύθμιση υπερψηφίστηκε με τη θετική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, παρά τις επιφυλάξεις των τελευταίων,. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ «όχι» είπε η ΧΑ και το ΚΚΕ.


Γ.Α.


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου