Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Φόρο στις καταθέσεις άνω των 50.000 γριβνών προτείνει ο Α. Γιατσένιουκ

Ουκρανία: Φόρο στις καταθέσεις άνω των 50.000 γριβνών προτείνει ο Α. ΓιατσένιουκΤη θέσπιση φόρου επί των πλουσιότερων Ουκρανών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα προτείνει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι ο νόμος θα αφορά και τον ίδιο.


Ο ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων άνω των 50.000 γριβνών (λιγότερο από 4.000 ευρώ), ένα μέτρο που θα αφορά το 10% του πληθυσμού.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Γιατσένιουκ ανέφερε ως παράδειγμα τη δική του φορολογική δήλωση στην οποία οι τόκοι των καταθέσεων ανέρχονται σε 714.000 γρίβνα (47.000 ευρώ).

«Οι πλουσιότεροι οφείλουν να μοιραστούν τον πλούτο τους με τη χώρα. Είναι ώρα για δικαιοσύνη. Είναι ώρα να βοηθήσουμε τη χώρα», είπε. «Οφείλουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, θα επιτύχουμε βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των δυτικών μας εταίρων.»

Η ουκρανική οικονομία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται στα 75 δισ. ευρώ, έπειτα και από την τεράστια επιβάρυνσή του τα τελευταία χρόνια, και με ένα υπέρογκο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Για την αποφυγή της στάσης πληρωμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν στην Ουκρανία οικονομική βοήθεια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου