Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Άγριος καυγάς για τους 23 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται


Φούντωσε ο καυγάς στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τιςκαταργήσεις / συγχωνεύσεις 23 φορέων του δημοσίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για διάλυση του κράτους και να δηλώνει ότι ως κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους σήμερα χάνουν τη δουλειά τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι η ατιμωρησία στο δημόσιο παίρνει τέλος.


«Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλλε η τρόικα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων. «Έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών τους και εκτιμάται ότι θα προκύψουν προτάσεις για εξοικονόμηση δαπανών και μείωση προσωπικού», είπε, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Παναγιώτη Λαφαζάνη που τον αποκάλεσε «υπάλληλο της τρόικα που ψάχνει στα τυφλά να βρει ανθρώπους να απολύσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διάλυση του κράτους, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναφέρει πως δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που λέει παίρνουμε ένα δρεπάνι και κόβουμε και στέλνουμε στο δρόμο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα θιασώτης ενός μεγάλου κράτους και αυτό που ταιριάζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η φράση του Τολστόι ότι «όλοι σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς πρώτα τον εαυτό του», απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να μην καταργηθεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να διαμηνύει πως εάν δεν αποσυρθεί το σχετικό άρθρο, θα κατατεθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ονομαστική ψηφοφορία για σειρά άρθρων του νομοσχεδίου αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου