ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Τα άκρα αντιμετωπίζονται μόνο αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα

Γράφει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος /gkessopoulos@gmail.com

Θέμα νομιμότητας της Χρυσής Αυγής έθεσε ο  Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως και ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν κάποτε και αυτός μέλος της γερμανικής βουλής. Ο πρώην υπουργός πρότεινε να κηρυχθούν εκτός νόμου τόσο η Χρυσή Αυγή αλλά και όσοι αμφισβητούν με τις πράξεις τους το πολίτευμα…

Τι είναι βία στην σημερινή Ελλάδα??

«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»

«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»

Σουηδός ΥΠ.ΟΙΚ.: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες


 Σουηδός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες


  • 1
     


Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προχώρησε από το Τόκυο όπου χθες έληξαν οι κοινές εργασίες ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας ο Σουηδός υπουργός οικονομικών Αντερς Μποργκ.


«Το πιο πιθανό είναι να φύγουν», είπε ο Μποργκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Τόκυο προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες».

Greek σουβλάκι στην... Αλάσκα!

Greek σουβλάκι στην... Αλάσκα!
Ο γύρος και η ελληνική σαλάτα θα σερβίρονται πλέον και στην παγωμένη Αλάσκα, καθώς εκεί επέλεξε...
να ανοίξει ελληνικό εστιατόριο ένας σεφ από το Λος Άντζελες.

Ο λόγος για τον Alfredo Garcia, ο οποίος  το Μάιο του ’11 μετακόμισε μαζί με τη γυναίκα του, στο Valdez της Αλάσκας, καθώς οι δουλείες του δεν πήγαιναν καλά λόγω της οικονομικής κρίσης. Αρχικά δούλεψε σαν σεφ σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως οι δουλειές να πάνε καλά. Το ζευγάρι μετακόμισε σε άλλη πόλη, με τον Alfredo να αναζητά –δίχως αποτέλεσμα- μια καλύτερη δουλειά.