ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Αυτές είναι οι 30 διαρθρωτικές αλλαγές που ζητά η Τρόικα

Και τις ζητά, εδώ και τώρα!
Δείτε τις και κρίνετε εσείς αν πρέπει ή όχι να γίνουν:


1 Θεσμοθέτηση των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, 12% μεσοσταθμικά.
2 Καθιέρωση του κατώτατου μισθού με νόμο.

Όταν οι σφαίρες θα γράφουν όνομα παραλήπτη...

Ο John Kennedy είχε πει κάποτε: εάν κάποιος αποφασίσει να μου πάρει τη ζωή πληρώνοντας με τη ζωή του, έχω χάσει τη ζωή μου»

Πριν από μερικό καιρό, είχαμε το περιστατικό της τρομοκρατικής ενέργειας στο χώρο της Microsoft. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας μια πράξη τρομοκρατική με στόχο την πολιτική κατάσταση που έχει στόχο να υπερβεί τα όρια του ελλαδικού χώρου ενώ στιγματίζει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα – και την ίδια την Ελλάδα.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΓΕΜΑΤΑ...


Ήμουν στην ουρά στο σούπερ μάρκετ. Ναι στην ουρά. Υπήρχε μια μεγάλη ουρά σε όλα τα ταμεία. Όχι στη Κηφισιά. Σε μια περιοχή της δυτικής Αθήνας. Μπροστά μου μια "κλασική" οικογένεια. Μπαμπάς, μαμά και δυο παιδιά που περίμεναν να βοηθήσουν στο φόρτωμα. Στο καρότσι τα πράγματα ισορρούσαν με δυσκολία γιατί ήταν...βουνό! Έριξα τη ματιά μου σκεπτόμενη πως έχω μπροστά μου κάποιους φοβισμένους οικογενειάρχες που κάνουν απόθεμα. Μπα...

Goldman Sachs: "Δεν μειώνουν το έλλειμμα οι περικοπές της ΤΡΟΙΚΑ"

ImageΑντιπαραγωγικές σε όρους μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος καθίστανται οι περικοπές που εφαρμόζει η τρόικα σύμφωνα με την Goldman Sachs. Η επενδυτική τράπεζα, σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα των περαιτέρω μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και προειδοποιεί με κλιμάκωση των πολιτικών προκλήσεων.

Δύο εκθέσεις φωτιά της ΕΕ για την Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε δυο εκθέσεις οι οποίες ανακοινώνονται σήμερα, εκφράζει "σοβαρή ανησυχία" για την άρνηση της Τουρκίας να καλύψει τα πολιτικά κριτήρια που απαιτούνται για την ένταξη της στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τα θέματα της Κύπρου, των Κούρδων, της ελευθερίας έκφρασης, της απεριόριστης διάρκειας στην κράτηση των ύποπτων και, γενικότερα, στην καθυστέρηση που παρατηρείται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων.

Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το Αιγαίο με τον Νταβούτογλου στην Αθήνα

Σε παράβαση του FIR Αθηνών, στην περιοχή το Βορείου Αιγαίου, προχώρησαν τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, τα δύο μάλιστα οπλισμένα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι πότε επαρκούν τα χρήματα του κράτους

Με την επίσκεψη της Μέρκελ να φέρνει όλο και πιο κοντά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν, υπό προϋποθέσεις, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", το κράτος είχε στα ταμεία του περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Guardian: Τέταρτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τα ποσοστά παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα κράτη - μέλη της Ε.Ε. διπλασιάστηκαν μέσα σε μια τετραετία. Η χώρα μας, στις πρώτες θέσεις.

Σύμφωνα με άρθρο του John Burn-Murdoch στη Guardian, οι υποθέσεις που κατέληξαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια από θύματα κακοποίησης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Αρχές, διπλασιάστηκαν από το 2007 μέχρι το 2011.

Νέοι του κόσμου στην «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους που ζουν στην πόλη και δεν μιλούν καλά ελληνικά άνοιξε η «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για τις εκδηλώσεις

Νεαροί φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι με καταγωγή, από χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, την Ινδία και το Πακιστάν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το «παρών» στην πρώτη, ουσιαστικά, συνάντηση της ομάδας διαλόγου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ανακοινώθηκε ο Πελεκάνος από τον Άρη

Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους «κίτρινους»

Την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου ανακοίνωσε και επίσημα ο Άρης.

Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους «κίτρινους».

Romeo Beckham: «Χτύπησε» τατουάζ ίδιο με του μπαμπά του!

Ο νεαρός Beckham όσο μεγαλώνει γίνεται άξιος διάδοχος του David!

Όταν ο πατέρας σου είναι ένας από τους διασημότερους και πιο σέξι ανθρώπους του πλανήτη, είναι λογικό να τον έχεις πρότυπο και να προσπαθείς να τον μιμηθείς. Αυτό λοιπόν κάνει και ο Romeo Beckham ο οποίος μάλλον τρέφει απεριόριστο θαυμασμό για το διάσημο μπαμπά David.

Αλλάζει ο νόμος περί ιθαγένειας

Στην αυστηροποίηση του πλαισίου και στην αντικατάσταση του νόμου του πρώην υπουργού...

Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, που κατέστησε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, προχωρά η σημερινή ηγεσία του υπουργείου. Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο αναπληρωτής του, Χαράλαμπος Αθανασίου, έχουν έτοιμο το τελικό σχέδιο με τις αλλαγές στη χορήγηση της ιθαγένειας.

Προτείνουν την Αλβανία ως υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε.

  Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε εισηγήθηκε σήμερα να εγκριθεί για την Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, επειδή, όπως υπογράμμισε «η Αλβανία έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο».
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να εγκριθεί για την Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, είπε ο κ. Φούλε παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο των κρατών που επιδιώκουν την προσχώρηση στην ΕΕ.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια προκύρηξαν εκλογές...

Με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στην Ελλάδα να έχουν ήδη προκυρήξει εκλογές μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, μετά και τις αλλαγές που έγιναν επί θητείας του Υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου.

Ήδη τα παρακάτω πανεπιστήμια έχουν βγάλει ανακοινώσεις σχετικά με τις εκλογές:

Πανεπιστήμιο κάνει δώρο 60 προφυλακτικά την εβδομάδα στους φοιτητές του!

Οι πρωτοετείς φοιτητές γνωστού και κορυφαίου πανεπιστημίου του Cambridge μπορούν να λαμβάνουν έως και 60 προφυλακτικά την εβδομάδα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του πανεπιστημίου, για την αποφυγή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων...
νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους κόλπους του.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι αληθινό. Για την ακρίβεια, εάν και οι 3.500 πρωτοετείς του Cambridge κάνουν χρήση των 60 προφυλακτικών που τους παρέχονται κάθε εβδομάδα, μέσα στη χρονιά υπολογίζεται ότι θα έχουν χρησιμοποιήσει 10.920.000 προφυλακτικά.

Κλειστό το ΑΠΘ την Πέμπτη (11/10) και Παρασκευή (12/10)

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, ενόψει των μεγάλων αδιεξόδων που διαπιστώνει στη λειτουργία του Ιδρύματος, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της τη συμβολική αναστολή του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και...
διοικητικού έργου του Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σειρά δράσεων:

Φοιτητής κατηγορείται για διαδικτυακή παραβίαση πληροφοριακού συστήματος Πανεπιστημίου

Ένας 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, κατηγορείται για κακούργημα εφόσον πραγματοποίησε επίθεση hacking στο πληροφοριακό σύστημα του Πανεπιστημίου, θέτοντας το προσωρινά εκτός...
λειτουργίας κατά την περίοδο εγγραφής των φοιτητών.

Ο Garret Ross Phillips παραδόθηκε στην αστυνομία της πανεπιστημιούπολης, η οποία τον συνέλαβε με την κατηγορία της παραβίασης, αλλά τον άφησε ελεύθερο μετά την καταβολή ενός προστίμου της τάξης των 20.000 δολαρίων. Οι κατηγορίες αυτές μπορούν να τον καταδικάσουν μέχρι και σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο στην Αρχαία Ολυμπία

PictureΓνώστες του Ολυμπισμού, των Ολυμπιακών Αγώνων και της ιστορίας τους, αποτελούν οι φοιτητές που παρακολουθούν στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών τους σπουδών, το διεθνές Master των...
Ολυμπιακών Σπουδών Ολυμπιακής Παιδείας και Οργάνωσης και Διαχείρισης Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου

PictureΕίναι γνωστά σε όλους μας τα διλήμματα που τίθενται στα παιδιά και στους γονείς τους, όταν αυτά μπαίνουν στο... τούνελ των εξετάσεων που οδηγεί από το σχολείο στο πανεπιστήμιο: «Ποια σχολή να διαλέξω; Μήπως το επίπεδο εκείνης της...
σχολής είναι καλύτερο από αυτής; Θα μου δώσει το συγκεκριμένο πτυχίο δουλειά; Αφήνει ανοιχτές τις προοπτικές μετεκπαίδευσης; Τι κόστος θα έχουν όλα αυτά; Θα το αντέξουμε;..».

Απεργούν στις 17 Οκτωβρίου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές

Πανελλαδική απεργία για τις 17 Οκτωβρίου έχουν προγραμματίσει δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές
 
Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Αύξηση των εξαγωγών- Μείωση εισαγωγών τον Αύγουστο ανακοίνωση ο ΕΛΣΤΑΤ

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές και μειώθηκαν οι εισαγωγές τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε ο ΕΛΣΤΑΤ
 
Σε ανοδική πορεία επανήλθαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Αύγουστο εφέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών της χώρας. Ειδικότερα:

Η γκάφα Μεϊμαράκη και η αμφιλεγόμενη ατάκα Νταβούτογλου για το Αιγαίο

Μεγάλο μπλέξιμο με τη μετάφραση των δηλώσεων του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Βουλής...

"Θα βάλουμε πετρέλαιο ή όχι;" - Εντάσεις στις συνελεύσεις πολυκατοικιών

Προκαταβολικά τα κοινόχρηστα, σε ό,τι αφορά τα έξοδα θέρμανσης, ζητούν διαχειριστές πολυκατοικιών της Πάτρας, στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο αποθεματικό...
«Τα βάζω από την τσέπη μου και δεν τα μαζεύω ποτέ» είναι το παράπονο του διαχειριστή που έχει ακόμη ανεξόφλητες οφειλές από το 2011. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ένοικοι αποφασίζουν να κινηθούν νομικά έναντι των οφειλετών και αυτό όμως έχει το δικό του κόστος, που δεν είναι πάντα εύκολο να καλυφθεί, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για επιπρόσθετη δαπάνη.

Κάθε μέρα, 4.100 άνθρωποι εμφανίζουν Διαβήτη παγκοσμίως

Ο Σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα σύγχρονο και ραγδαία εξελισσόμενο νόσημα με αναμφίβολα τεράστιες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις ...για το κοινωνικό σύνολο και τα συστήματα υγείας. Η δραματική αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη φέρνει την ιατρική κοινότητα αντιμέτωπη με τη μεγάλη ευθύνη της αποτελεσματικής πρόληψης και θεραπευτικής.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι ενδεικτικά:
Κάθε 24 ώρες παγκοσμίως:

Ένας στους 100 πάσχει από σχιζοφρένεια

Η προκατάληψη απέναντι στα άτομα που πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο και ο στιγματισμός τους όχι μόνο δεν προάγει την ψυχική υγεία αυτών των ...
ατόμων αλλά αντιθέτως διογκώνει τα προβλήματά τους.

«Το στίγμα είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τον πάσχοντα από κάποια ψυχική νόσο ή τους συγγενείς του» επισημαίνει ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Γκιουζέπας, με αφορμή εκδήλωση με θέμα «Καταπολεμώντας το στίγμα της ψυχικής νόσου στην ελληνική πραγματικότητα» που διοργανώνει το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) ο Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης.

Παγκόσμιος ο Περικλής Ηλίας!

Ο Περικλής Ηλίας είναι από την περασμένη Κυριακή παγκόσμιος πρωταθλητής στο Marathon του Mountain Bike! Ο Έλληνας αθλητής κέρδισε την πρώτη φανέλα με τα χρώματα της ίριδας σε επίπεδο Ανδρών, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής ποδηλασίας.

8+1 εικόνες για την Ελλάδα του 2012

Δυστυχώς, όσο και αν θα θέλαμε κάποια από αυτά να είναι ψέματα, δεν είναι.Αυτές οι εικόνες αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία του 2012.