ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Οι 5 μεγάλες φαντασιώσεις όλων των γυναικών

Τι συμβαίνει οταν η γυναικεία φαντασία καλπάζει

Ποιος έχει το πάνω χέρι: Οι γυναίκες λατρεύουν τα αρσενικά με δύναμη, εξουσία και αρρενωπότητα, που θα αφήσει στην άκρη τα πολλά λόγια, θα τις σηκώσει στα χέρια και θα τις οδηγήσει στον έβδομο ουρανό! Καμιά φορά όμως, οι ρόλοι μπορούν να αντιστραφούν και το... θύμα να γίνει θύτης! Ναι καλά καταλάβατε, δεν υπάρχει τίποτα πιο αφροδισιακό για μία γυναίκα, από ένα αρσενικό που είναι πλήρως υποταγμένο στα θέλω της, ενώ παράλληλα την παρακαλάει για... λύτρωση! Στο χέρι της καθεμιάς είναι μέχρι που θα το τραβήξει. Πάντως οι περισσότερες θα λέγαμε ότι το... παρακάνουν!

Κινδυνεύει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα από την ΧΑ;;;

Μετά τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών της ΧΑ και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής» και ζήτησε άμεση διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προφανώς κατά της ΧΑ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «Οι επαγγελματίες τραμπούκοι» (έτσι αποκαλεί τους βουλευτές της ΧΑ), θα πρέπει να μάθουν να σέβονται το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα.

Η "Δράση" καλεί την Ελλάδα να αναγνωρίσει ως Μακεδόνες τους Σκοπιανούς

Σύντομο ιστορικό: Το 2003, επτά Σλαβόφωνοι , μη ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της Φλώρινας, προσπάθησαν να συστήσουν σωματείο με τίτλο "ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ". Όπου "Μακεδονικού" εννοούσαν Σκοπιανού. Στους σκοπούς του σωματείου αναγραφόταν ότι ήταν ...

Κύπρος προς ΗΠΑ: Βοηθήστε μας με το Κυπριακό

Κύπρος προς ΗΠΑ: Βοηθήστε μας με το Κυπριακό
Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να εμπλακούν διπλωματικά στην επίλυση του Κυπριακού.

Σημαντική η άνοδος των τιμών των ελληνικών ομολόγων

Τη σημαντική άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων παρατηρεί σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Financial Times. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα παρατηρείται υπερδιπλασιασμός των τιμών του 10ετους ομολόγου, από τα χαμηλά που είχε βρεθεί στα τέλη Μαΐου.

Θέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ECB) για Έλληνες πολίτες

Έναν Έλληνα Νομικό-Γλωσσολόγο, έναν Ειδικό στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων (θέση μερικής απασχόλησης) και αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων που αναζητούν την πρώτη τους επαγγελματική στέγη πρόκειται να προσλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ECB), με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Συναγερμός για Το «ναρκωτικό» που τρελαίνει τον εγκέφαλο

Συναγερμός στην Ελλάδα για το iDoser
Συναγερμός για το νέο και άκρως επικίνδυνο «ναρκωτικό» iDoser που κατασκευάζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου και κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο έχει σημάνει τους τελευταίους μήνες στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Η εθιστική «ουσία» που τρελαίνει τον εγκέφαλο υποσχόμενη «διεγερτικές εμπειρίες», κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία και έτσι ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν εύκολα να προμηθευτούν τη «δόση» τους από το ίντερνετ.

Τα 11 κλασσικά τραγούδια της Disney που θα θυμόμαστε για πάντα!Ekselikseis Style!!!


Συνεχίζοντας με το μοτίβο της παιδικής νοσταλγίας,  αυτήν την φορά θα ήθελα να θυμίσω σε όλους τους αναγνώστες την μοναδική και ανεπανάληπτη εταιρεία που πρακτικά διαμόρφωσε τα παιδικά μας χρόνια.

Τα δέκα πιο αξέχαστα τραγούδια της
Disney :
(τα τραγούδια είναι στα αγγλικά κυρίως επειδή δεν βρίσκονται όλα τα τραγούδια ολόκληρα στα Ελληνικά και επειδή τα  
CD versions είναι πραγματικά μαγικά)

Αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 9/10

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, λόγω των τεράστιων προβλημάτων και της αδυναμίας λειτουργίας εξ αιτίας των...
περικοπών σε όλα τα επίπεδα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 306η συνεδρίασή της, διαπιστώνοντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα, συζήτησε διεξοδικά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, για τα οποία δεν έχει δοθεί λύση, αλλά αντίθετα, ορισμένα εξ αυτών οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας του σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ενώ άλλα είναι σίγουρο ότι αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, θα το οδηγήσουν με ταχύτατους ρυθμούς σε μαρασμό:

Υπουργός Παιδείας: Τι είπε για συγχωνεύσεις σχολών

Μία από τις συζητήσεις που γίνονται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τον τελευταίο καιρό είναι αυτό των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολών σε όλη την χώρα. Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε: 

Ηλεκτρομαγνητικά όπλα

Σε μια εποχή που τα ηλεκτρικά δίκτυα, οι ηλεκτρονικές συσκευές, ο αυτοματισμός και οι υπολογιστές είναι ζωτικά απαραίτητα για τη λειτουργία και την επιβίωση μιας σύγχρονης κοινωνίας, ένα όπλο που θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ηλεκτρονική υποδομή μιας χώρας θα είχε χειρότερα αποτελέσματα κι από την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας! Το «εξωτικό» αυτό όπλο, που αναπτύχθηκε με πλήρη μυστικότητα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, βρίσκεται ήδη στο οπλοστάσιο της μοναδικής πλανητικής υπερδύναμης. Ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική βόμβα (E-Bomb) και θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως ο «κυρίαρχος των επόμενων πολέμων». Επειδή όμως η ηλεκτρομαγνητική βόμβα θεωρείται σχετικά απλή στην κατασκευή της και εξαιρετικά φθηνή, πολλοί φοβούνται πως ίσως αποτελέσει και το ιδανικό όπλο των τρομοκρατών. Πλησιάζει άραγε ένα «ηλεκτρομαγνητικό Περλ Χάρμπορ»;

Νέα ακριβέστερη μέτρηση της διαστολής του Σύμπαντος

Αναλύοντας καινούργια δεδομένα επιστήμονες στις ΗΠΑ έκαναν νέους υπολογισμούς για τη λεγόμενη «σταθερά του Χαμπλ» που είναι πιο γνωστή με τον όρο «κοσμική σκάλα απόστασης». Στην ουσία οι επιστήμονες έκαναν την ακριβέστερη μέχρι σήμερα μέτρηση του ρυθμού διαστολής του Σύμπαντος στην τωρινή χρονική περίοδο .

Πριονίδι και άχυρο θα καίνε τα αεροσκάφη του μέλλοντος

Τα επιβατηγά αεροσκάφη του μέλλοντος θα μπορούν να καίνε άχυρο, ή να πετούν χάρη σε καύσιμα από πριονίδι μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς επιταχύνονται οι επιτακτικές πλέον έρευνες για «καθαρότερα» καύσιμα εναλλακτικά της κηροζίνης. 

Το πρόγραμμα ProBio3, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης για την επιχειρηματική αναθέρμανση, αποβλέπει στη χρήση της παραδοσιακής τροφής των ιπποειδών για την ανάπτυξη ενός νέου βιοκαυσίμου που θα μπορούσε να αναμειχθεί κατά 50% με την κηροζίνη

Επιστήμονες κατάφεραν να ελέγξουν τα όνειρα

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του ανθρώπου υπήρξε ανέκαθεν να ελέγξει τα ίδια του τα…
όνειρα! Την επικράτεια δηλαδή εκείνη που ο νους και το ασυνείδητο φαίνεται να είναι παντοδύναμα και πέρα από τον έλεγχό μας.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι το κατάφεραν!

Επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν πως κατάφεραν νακαθοδηγήσουν και να διαμορφώσουν τα όνειρα αρουραίων.

Ξεχάστε το χώμα σε καφέ χρώμα!-Επιστήμονες το έκαναν διάφανο!

Η επιστήμη συνεχώς εξελίσσεται και οι επιστήμονες μας αφήνουν άφωνους με τα νέες ανακαλύψεις τους. Το πρωτοποριακό βήμα στον τομέα της οικολογίας έκαναν πρόσφατα, δημιουργώντας για πρώτη φορά διάφανο χώμα!
Σκοπός με το διάφανο χώμα δεν είναι μόνο να γίνεται αντιληπτό το τι συμβαίνει στις ρίζες των φυτών, αλλά να βελτιωθεί και η ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Η μάστιγα της νευρικής ανορεξίας

Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Η νευρογενής ανορεξία συμπεριλαμβάνεται στις διατροφικές διαταραχές που πλήττουν κυρίως τις γυναίκες και χαρακτηρίζεται από την ηθελημένη διακοπή κατανάλωσης φαγητού με σκοπό τη διατήρηση ενός ασθενικά αδύνατου σώματος.

Θεωρείται σοβαρή ψυχική ασθένεια καθώς το 20% των ανορεξικών ατόμων, τα οποία είναι συνήθως νεαρές και έφηβες γυναίκες, καταλήγουν σε θάνατο.

Αντικείμενα από το μέλλον

Τα 5 πράγματα του αύριο... σήμερα!

Η τεχνολογία, όπως την ξέρουμε, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και τα καινοτόμα προϊόντα του σήμερα ετοιμάζονται να πέσουν στην άβυσσο της αχρηστίας του αύριο.

Το να παραμείνει κάποιος στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας δεν είναι πλέον εύκολο.

Δεν πρέπει απλώς να πιάσει τον παλμό της εποχής, πρέπει να σκεφτεί και τι θα γίνει στο μέλλον.

Ψυγείο χωρίς πόρτα εξοικονομεί ενέργεια και τρόφιμα

Εντυπωσιακή εφεύρεση από φοιτητή Πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας

Ο Μπεν Ντε Λα Ρος, ένας φοιτητής βιομηχανικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Μάσεϊ της Νέας Ζηλανδίας, σχεδίασε ένα ψυγείο-τοίχο χωρίς πόρτα. Το ψυγείο που ακούει στο όνομα Impress, όπως υποστηρίζει ο νεαρός εφευρέτης του εξοικονομεί ενέργεια και περιορίζει την σπατάλη των τροφίμων.

Ζωντανός ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη αναδείχτηκε ισόπαλος με την Τότεναμ η οποία τα... χρειάστηκε στις καθυστερήσεις. Ακτίδα φωτός η εμφάνιση του Τριφυλλιού κόντρα στους Άγγλους για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.