ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οίκοι ανοχής και γραφεία τελετών χορηγοί σε ποδοσφαιρικά σωματεία

Μέσα από τις στάχτες της κρίσης αναδύονται οι δυναμικοί κλάδοι της οικονομίας , αυτοί που θα οδηγήσουν τη χώρα στην κάλυψη του κενού ανταγωνιστικότητας και παράλληλα θα λειτουργήσουν ως πόλοι καινοτομίας.

Την αρχή έκανε η ομάδα από τον Παλιόπυργο Τρικάλων που έσπασε τα ταμπού και έβαλε χορηγό στη φανέλα γραφείο τελετών.

Υπό "κατάληψη" η Β' ΔΟΥ Θεσσσαλονίκης- Συνεχίζουν την απεργία οι εφοριακοί

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εφοριακών και των τελωνειακών και στη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο της πολής, στη Β' ΔΟΥ, στην οδό Φράγκων συγκεντρώθηκαν... 
 
από το πρωί εφοριακοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην Εφορία. Καταγγέλλουν τη διάλυση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, τη στοχοποίηση και την απαξίωση του κλάδου τους, ενώ ζητούν να μη γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς τους, υποστηρίζοντας πως οι απολαβές τους έχουν «κουρευτεί» κατά τουλάχιστον 50% μέχρι τώρα.

Μόλις 1 στους 2 Έλληνες είναι ικανοποιημένος από την εργασία του

Το 69% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα Workmonitor της Randstad Hellas εμφανίζεται να πιστεύει ότι τα προσόντα που διαθέτει υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της εργασίας του.

Στην έρευνα Workmonitor διαπιστώθηκε ότι το 54% των Ελλήνων εργαζομένων είναι ικανοποιημένο από την εργασία του, ποσοστό το οποίο μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Στην Ελλάδα, οι γυναίκες σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι είναι ικανοποιημένες από την εργασία τους, ενώ στους άνδρες το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 40%.

Ιδρύει κόμμα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος!!

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟ;

Και ξαφνικά, εκεί που όλοι ασχολούνται με τα νέα μέτρα, σκάει από το πουθενά μια τουλάχιστον αξιοπερίεργη είδηση: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θέλει να δημιουργήσει κόμμα!!!
Αναλυτικά:

Το γαλάζιο «φωτοστέφανο» του Γαλαξία

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το γιγάντιο νέφος αερίου που περιβάλλει το γαλαξιακό σμήνος στο οποίο ανήκει και ο γαλαξίας μας. Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτό το νέφος ως «Γαλαξιακή Αλω».

Ομάδα αστρονόμων στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε διαστημικά τηλεσκόπια και δορυφόρους (Chandra, XMM-Newton, Suzaku) για να χαρτογραφήσει το γαλαξιακό «φωτοστέφανο» και να αποκαλύψει διάφορα στοιχεία για αυτό.

Νέα μελέτη στηρίζει τη θεωρία ότι τη ζωή έφεραν στη Γη διαστημικοί βράχοι

Μια νέα μελέτη που υπογράφει ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ στηρίζει τη θεωρία της λιθοσπερμίας σύμφωνα με την οποία η ζωή στη Γη έφτασε από το Διάστημα.

Η θεωρία
Κάθε φορά που στην επιφάνεια ενός πλανήτη πέφτει ένας μεγάλος αστεροειδής πολλά μικρά και μεγάλα κομμάτια εδάφους και πετρωμάτων εκτοξεύονται στο Διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολύ μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.