ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Καθηγητής Friedrich Schneider Επίτιμος ΔΙδάκτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Τελετή Αναγόρευσης
του Καθηγητή Friedrich Schneider
ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Ανακαλύφθηκε νερό στον αστεροειδή «Εστία»

Η Εστία, το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ ‘Αρη και Δία, που έως τώρα θεωρείτο πλήρως άνυδρη, τελικά φέρει στην επιφάνειά της ίχνη παγωμένου νερού, με την μορφή ένυδρων ορυκτών.
Η ανακάλυψη, που έγινε από τη μελέτη στοιχείων που παρείχε το διαστημικό σκάφος «Dawn» της NASA, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πολλοί μικρότεροι πλούσιοι σε νερό αστεροειδείς κάποτε έπεσαν πάνω στην Εστία και της μετέφεραν ποσότητες νερού.

Αστακός με τρεις δαγκάνες «πιάστηκε» στην Αγγλία

Αστακός με τρεις δαγκάνες αλιεύθηκε στην περιοχή Νιούτον Άμποτ, στο Ντέβον της Αγγλίας.

Οι αστακοί είθισται να έχουν δυο δαγκάνες, μια μεγάλη για να συνθλίβουν και μια μικρότερη για να κόβουν, ωστόσο στον συγκεκριμένο αστακό, που ζυγίζει ένα κιλό και 300 γραμμάρια, ξεφυτρώνει και μια τρίτη δαγκάνα.

Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ - κερδισμένη η Χ.Α. δίνει η Metron Analysis

Αρνητικές είναι εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής".
 
Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (68%) δηλώνουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση περιορίζεται στο 25%. Πρώτος στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδισμένη, τρίτη η "Χρυσή Αυγή", ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταγράφει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του (36%), ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Στον... Πάπα ο Αντώνης Σαμαράς

Δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο έγινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι μαζί με τους άλλους πρωθυπουργούς που μετείχαν στη διεθνή διάσκεψη των κεντροδεξιών κομμάτων στη Ρώμη.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του και από τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει έναν σύμμαχο της χώρας εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων που έχει μπροστά του στις Συνόδους Κορυφής.