ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας αφοσιωμένος φίλος…

perierga.gr - Ένας αφοσιωμένος φίλος...Παρά το γεγονός ότι ο Capitán εξακολουθεί να έχει μια οικογένεια που τον περιμένει καθημερινά να γυρίσει, εκείνος αρνείται πεισματικά να φύγει από τον τάφο του ιδιοκτήτη του. Και αυτό συμβαίνει για τα τελευταία έξι χρόνια! Η αφοσίωση του σκύλου στον άνθρωπο δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει, όσες παρόμοιες ιστορίες και αν διαβάσουμε κατά καιρούς.

Πιο ασφαλής η «γαλαρία» στα αεροπλάνα!

Κακά μαντάτα για τους επιβάτες της πρώτης θέσης στα αεροπλάνα! Μια δοκιμή που έγινε στην έρημο Σονόρα στο Μεξικό έδειξε ότι σε περίπτωση συντριβής ενός μεγάλου επιβατηγού αεροσκάφους το τμήμα που καταστρέφεται αμέσως και σχεδόν ολοκληρωτικά είναι το μπροστινό, ενώ το μεσαίο και κυρίως το πίσω μέρος φαίνεται να «αντέχουν».

Το παλιότερο σφράγισμα είναι 6.500 ετών!

perierga.gr - Σφράγισμα 6.500 ετών!Το αρχαιότερο σφράγισμα του κόσμου φαίνεται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες σε κομμάτι ανθρώπινης γνάθου. Ερευνητές του Διεθνούς Κέντρου Θεωρητικής Φυσικής της Ιταλίας ανέλυσαν το δόντι ενός άντρα που είχε βρεθεί σε σπήλαιο κοντά στην Τεργέστη πριν από 100 χρόνια αλλά το συγκεκριμένο στοιχείο είχε περάσει απαρατήρητο.
Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι αν το σφράγισμα έγινε πριν από το θάνατο του ατόμου (οπότε πρόκειται για μια πανάρχαια περίπτωση οδοντιατρικής παρέμβασης) ή αν έγινε μετά τον θάνατό του για άλλους λόγους, όπως για κάποιο μεταθανάτιο τελετουργικό. Θεωρούν ωστόσο πιθανότερη την πρώτη εκδοχή.