ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινοί έρωτες: Σε συνάντησα στην πλαζ

της Ηρώς Κουνάδη

Γιατί είναι ευκολότερο να ερωτευτείς το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι γιατί, όπως το θέλει το κλισέ, «λιγότερα ρούχα ίσον πιο ερωτική διάθεση», λες και αρκεί ο μαυρισμένος ώμος κάποιου για να τον ερωτευτείς. Ο ήλιος, όμως, όπως και η θάλασσα, παίζουν σίγουρα τον ρόλο τους, παράγοντας εκείνες τις ορμόνες της ευτυχίας που κάνουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο να βλέπει τα πράγματα μέσα από τα ροζ, καλοκαιρινά γυαλιά του. Προσθέστε στην εξίσωση περισσότερο αλκοόλ, λιγότερες δουλειές, ωραιότερο σκηνικό και μικρότερη συχνότητα αγχογόνων σκέψεων ανά δευτερόλεπτο, και έχετε την απάντηση μπροστά σας.

Κλείνουν 202 οργανισμοί του δημόσιου τομέα

Ανοίγει ο κύκλος των συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 202 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου θα περιλαμβάνονται στην πρώτη ρύθμιση, που θα έρθει στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα αφορά στη μείωση του κράτους.
Από την πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών, εκτός της συρρίκνωσης των δημόσιων δαπανών, δεδομένου ότι αυτοί επιχορηγούνται σε ετήσια βάση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προκύψει και μια πρώτη βάση απασχολούμενου προσωπικού, που θα οδηγηθεί σε αποχώρηση μέσω του καθεστώτος διαθεσιμότητας ή άλλων μορφών μείωσης προσωπικού, που τελικά θα επιλεγούν.

Στο σφαγείο της Τρόικα μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ…

Διαβολική σύμπτωση; Παιχνίδια της ιστορίας; Εκδίκηση του σύμπαντος; Η ουσία είναι ότι το πακέτο μέτρων των 11,5 δις, ή 13,5 δις όπως λένε τώρα, θα δοθεί στην Τρόικα στις 3 του Σεπτέμβρη. Μια ημερομηνία η οποία έχει διπλό συμβολισμό για την Ελλάδα. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1843 ο Γερμανός βασιλιάς της Ελλάδας, Όθωνας, αναγκάζεται να δώσει το πρώτο Σύνταγμα στη χώρα μετά τον ξεσηκωμό. Στις 3 του Σεπτέμβρη το 1974 ιδρύει ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, οι απόγονοι του οποίου υπέγραψαν το Μνημόνιο και με τα λάθη τους οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την καταστροφή.