ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Oι τιμές της αμόλυβδης και του diesel τον Αύγουστο

Παρά τις πτωτικές τάσεις τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου οι τιμές λιανικής στα καύσιμα στην Ελλάδα πήραν τον ανήφορο τον Αύγουστο.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κυμαίνεται στα 96 δολάρια το βαρέλι (τιμή 18/8/2012), όμως στη χώρα μας με βάση την έρευνα της ΕΛΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα (13-20/8/2012) η τάση στις τιμές ήταν αυξητική.

Τριπλασιασμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό από το 2005

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό τριπλασιάστηκε οριακά κατά το διάστημα μεταξύ 2005 και πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
 
  Συγκεκριμένα, μόνον πέρυσι έχασαν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο 27.199 άνθρωποι, δηλαδή στατιστικά 24 θάνατοι ανά εκατόν χιλιάδες κατοίκους. Για το 2005, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 9.921 άνθρωποι, στατιστικά 9 για κάθε εκατόν χιλιάδες κατοίκους.

Η σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση

Νέα επισκόπηση έδειξε ότι η σοκολάτα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Ανάλυση 20 ερευνών έδειξε ότι η κατανάλωση σκούρας σοκολάτας καθημερινά, οδήγησε σε ελαφριά μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η έρευνα του Cochrane Group, αναφέρει ότι χημικές ουσίες στο κακάο, το κύριο συστατικό της σοκολάτας, χαλαρώνουν τα αγγεία.