ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας ... δισεκατομμυρίων ετών !!!

Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από-ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.

Θεαματικά επιστημονικά στοιχεία για τη μετά θάνατον ζωή .Τα πειράματα Scole.

Για πέντε χρόνια μια ομάδα από επιστήμονες διενεργούν πειράματα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πείραμα στην ιστορία του παραφυσικού,με μάρτυρες φαινομένων , συμπεριλαμβανομένων ηχογραφημένων συνομιλιών με νεκρούς, γραπτά, σφραγισμένα μηνύματα σε φιλμ, βίντεο από πρόσωπα και πνεύματα,ακόμη και μορφές που υλοποιούνται σε πνεύμα.

Ιστορικό χαμηλό για τους θαλάσσιους πάγους της Αρκτικής

Στις αρχές του επόμενου μήνα η έκταση του θαλάσσιου πάγου στον Αρκτικό Ωκεανό θα έχει πέσει στα μικρότερα επίπεδα από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις, προβλέπει ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ. Όλα δείχνουν ότι στο προσεχές μέλλον η Αρκτική θα μετατρέπεται σε απέραντη θάλασσα στα τέλη κάθε καλοκαιριού, μια εξέλιξη που αναμένεται να επιταχύνει δραματικά την κλιματική αλλαγή.

Ποιοι πίνουν τους περισσότερους καφέδες;

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα των Dunkin’ Donuts που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 46% των εργαζομένων ισχυρίζεται ότι είναι λιγότερο παραγωγικοί χωρίς καφέ. Από αυτούς που πίνουν καφέ, το 61% πίνει δύο ή παραπάνω φλιτζάνια την ημέρα. Οι νεότεροι εργαζόμενοι, μεταξύ 18 και 24 ετών ισχυρίζονται ότι ο καφές έχει βοηθήσει την καριέρα τους, αφού μέσω του καφέ παρουσιάζονται ευκαιρίες για γνωριμίες με συναδέλφους.

Δεν πήραν άδεια 8 ΠΑΕ!

Οκτώ ΠΑΕ μέσα σε αυτές ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Νέα συνεδρίαση την Παρασκευή (24/8).
Συγκεκριμένα, άδεια δεν πήραν οι ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Πλατανιάς, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Πανθρακικός.

"Ανεξάρτητο κράτος" η Βόρεια Κύπρος!

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει στόχο να αναγνωριστεί σε «ανεξάρτητο κράτος», σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του προβλήματος.

Σε συνέντευξη του σε τούρκικο δίκτυο ο κ. Ντάουνερ είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης κάτι που απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά και αντιπροτείνει την επίτευξη, σε πρώτη φάση, συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.