ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

«Χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος μελετά η Μέρκελ

H επαναδιαπραγμάτευση είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Και ότι αυτό είναι το κλίμα που διαφαίνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες του Αντ. Σαμαρά στην Ευρώπη.

Έρχεται τώρα το το Bloomberg και κάνει μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, όπως διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα“. Επικαλούμενο δηλώσεις δυο Γερμανών βουλευτών  το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων γράφει ότι  η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να εξατάζει «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης .

Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» - Η νομιμότητα επανέρχεται;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τις προηγούμενες ημέρες άρχισε η Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», με βάση την οποία η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, κάνει εξακρίβωση στοιχείων και όσους είναι παρανόμως εισελθόντες στη χώρα και δεν έχουν νόμιμα χαρτιά παραμονής, τους οδηγεί σε κέντρα φιλοξενίας, με σκοπότην απέλασή τους το συντομότερο δυνατόν.

Θράκη: Απαγορεύθηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε τούρκους πολιτικούς

Η Ελληνική Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν Λυσώδεις οι προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν να τους επιτραπεί η είσοδος!

Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, ηΕλληνική Αστυνομία, σε τρειςΤούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Συνέντευξη από την Μυρτώ Δημητρίου

Συνέντευξη στον Θοδωρή Γκαλμπένη

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν δυναμικές γυναίκες, οι οποίες, μάλιστα, όταν πάρουν πρωτοβουλίες
μπορούν να φτάσουν και μέχρι… το βιβλίο των Guinness World Records! Όλα ξεκίνησαν από την Μυρτώ Δημητρίου, την instructor origami, η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την αντιδημαρχία Νεότητας - Εθελοντισμού και Εθελοντών, κατάφερε να κρατήσει μία σελίδα στο βιβλίο με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για τη Θεσσαλονίκη. Ο στόχος; Να κατασκευαστεί από χάρτινα νούφαρα ο Λευκός Πύργος! Καταλαμβάνοντας 403 τετραγωνικά μέτρα, η πλατεία Αριστοτέλους, στις 31 Μαΐου, «γέννησε» έναν δίδυμο Λευκό Πύργο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που διατηρούσε από το 2008 το Χονγκ Κονγκ με 320 τετραγωνικά μέτρα. 40.000 χάρτινα νούφαρα ήταν αρκετά για να καλύψουν αυτό το εμβαδό. Είχα την τύχη να συναντήσω την κυρία Δημητρίου και να μου μιλήσει για όσα ήθελα να μάθω.