ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Εθνικισμός – Γκρίζοι Λύκοι

Γράφει ο Μύρων Μαρκάκης

Το κείμενο είναι απάντηση σε διαδικτυακά σχόλια για τους «ανθέλληνες ,
Νεότουρκους, καταστροφικούς και αντιδραστικούς» Έλληνες αριστερούς… Επειδή
κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες…

θεωρητικά

Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε χέρια έπειτα από 33 χρόνια παρουσίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Οι υπογραφές έπεσαν και το "Τριφύλλι" πέρασε στα χέρια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. "Από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του" δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.Ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό καθώς στις 12.40 μεταβιβάσθηκε και επίσημα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" δίχως ανταλλάγματα.Νωρίτερα ο Γιάννης Αλαφούζος πέρασε την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις υπογραφές.

Λίγα λεπτά την επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας ο εμπνευστής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε:

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την προσπάθεια και την στήριξή του. Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών στονκόσμοτου Παναθηναϊκού.
Η συνεισφορά όσων στάθηκαν στον Παναθηναϊκό πρέπει να επισημανθεί. Μόνη λύση ήταν το μοντέλο της λαϊκής βάσης. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Συμμαχίας και όσοι έδωσαν 20 ευρώ είναι από το υστέρημά τους.
Πρέπει να δούμε πως θα χτίσουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Ευχαριστω τους παίκτες που δέχθηκαν να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους. Είμαστε τραυματισμένοι, αλλά είμαστε ζωντανοί. Από δω και πέρα ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του".

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τόνισε: "Η πράξη που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι η υπόσχεση που είχε δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει την αίγλη που είχε χάσει και ελπίζουμε να τα καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό μας".