ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Μπερλουσκόνι: "Ας τυπώσουμε ευρώ με το νομισματοκοπείο μας"

"Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με δύναμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει να τυπώνει νόμισμα.
Διαφορετικά, ας αρχίσουμε να τυπώνουμε νόμισμα εμείς, με το νομισματοκοπείο μας".Μιλώντας στους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κόμματός του, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρθηκε στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας του και ολόκληρης της Ευρώπης, και προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση:

Οι πιο απίθανες ιατρικές παθήσεις

Σύνδρομο ‘Frazer’ ​
Το σύνδρομο Fraser είναι ένα σπάνιο αυτοσωματικό υπολειπόμενο εκ γενετής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακές ανωμαλίες, και συμπεριλαμβάνει δυσμορφίες στα γεννητικά όργανα (όπως μικροφαλία , κρυψορχία ή κλειτοριδομεγαλία), συγγενείς ανωμαλίες της μύτης , των αυτιών , του λάρυγγα και του νεφρικού συστήματος , νοητική καθυστέρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδακτυλία (ενωμένα δάκτυλα των χεριών ή των ποδιών).

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα. Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέσα στο λογαριασμό αλλά σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έγινε υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια.

Γιατί το κόψιμο με το χαρτί πονάει τόσο πολύ;

 Η απάντηση που «παίζει» εδώ σχετίζεται τόσο με τις ιδιότητες του χαρτιού όσο και με τα χαρακτηριστικά του δέρματος. Για παράδειγμα, ποιο μέρος του σώματος έρχεται πιο συχνά σε επαφή με το χαρτί; Σωστά, τα κοψίματα από χαρτί συμβαίνουν ως επί το πλείστον στα δάχτυλα. Τα δάχτυλά μας, λοιπόν, είναι αρκετά ευαίσθητα, ενώ περιλαμβάνουν πολλές νευρικές ίνες που ονομάζονται «αλγοϋποδοχείς». Αυτές δηλαδή που «υποδέχονται» τον πόνο και σηματοδοτούν στη συνέχεια τη μικρή ή μεγάλη έντασή του στην επιφάνεια του δέρματος. Τέτοιες υπάρχουν πάρα πολλές ανά τετραγωνική ίντσα στα δάχτυλα από ό,τι σε άλλα μέρη του σώματος. Ένα το κρατούμενο, λοιπόν και συνεχίζουμε…

Την ακριβή ημερομηνία θανάτου του Ιησού πιστεύεται ότι έχει καταφέρει να προσδιορίσει μία νέα μελέτη επιστημόνων.


Ο Χριστός πέθανε Παρασκευή 3 Απριλίου
Η ημερομηνία της Παρασκευής 3 Απριλίου του 33π.Χ προκύπτει από την έρευνα σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα, αλλά και τα γραφόμενα στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, που λέει πως η γη σείστηκε από σεισμό την ώρα που ο Ιησούς πέθαινε στο Σταυρό. Ο ουρανός σκοτείνιασε και οι τάφοι άνοιξαν.
Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό των επιστημονικών δεδομένων και άλλες ενδείξεις που περιγράφονται στη Βίβλο, η ομάδα ήταν σε θέση να εντοπίσει αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως την καλύτερη δυνατή.

Επαναπατρίστηκαν αρχαία αντικείμενα από το Λονδίνο

Στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου φυλάσσονται δύο κλεμμένα αντικείμενα τα οποία επαναπατρίσθηκαν, την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τη Μεγάλη Βρετανία.