ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Δεν έρχεται η τρόικα τον Μάιο!

Τα πάνω – κάτω φαίνεται ότι έχουν έρθει στις Βρυξέλλες με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» ματαίωσε τελικά την προγραμματισμένη επίσκεψη της στη χώρα μας. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η τρόικα θα πρέπει να περιμένει πρώτα τις «δημοκρατικές εξελίξεις».

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στη Νέα Υόρκη

«Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου», τραγούδησε ο Βασίλης Λέκκας, μαζί με περίπου χίλια άτομα, σ' ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στη Νέα Υόρκη και μέσα σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε άλλες εποχές. 

Ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή μας και σ' άλλους κορυφαίους που δόξασαν την ελληνική γλώσσα και μουσική, αλλά συνάμα ήταν και διαμαρτυρία για το άδικο, με την Ελλάδα να ξαναγίνεται σύμβολο πνευματικού και ηθικού αγώνα και το «Αξιον Εστί» να στέκεται διαχρονικά ενάντια στο ξεπεσμό.

Οι 8 φάσεις μιας ερωτικής σχέσης

του Γιώργου Κόκουβα

Πόσο κρατά ο έρωτας; Πόσο διαρκεί εκείνο το συναίσθημα με τις «πεταλούδες στο στομάχι» και την προσπάθεια να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό για να «κερδίσετε» το αντικείμενο του πόθου; Μπορεί να πιστεύετε ότι ο πραγματικός έρωτας κρατάει «για πάντα», αλλά μόλις είδαμε την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του Matthew Inman από την ιστοσελίδα Mingle2, μας χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή. Εκείνη που μας έκανε να γελάσουμε, αλλά και να παραδεχτούμε τελικά ότι δεν έχει και τόσο άδικο.

Η Ρουμανία ανατρέπει το Μνημόνιο και αποκαθιστά τους μισθούς του δημοσίου τομέα

Εμείς τι περιμένουμε;;;


Ανατροπή του Μνημονίου κάνει η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας η οποία εξασφάλισε χθες την υποστήριξη της Βουλής και στοχεύει να συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές προκειμένου να αποκαταστήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Η Γερμανία θα αναθεωρήσει την σκληρή πολιτική της, η Ελλάδα θα τα καταφέρει…

Αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλή του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και βασικού διαπραγματευτή του PSI.

«Αν θέλουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση γύρω από την Ελλάδα. Το κέντρο βάρους έχει επικεντρωθεί υπερβολικά στις βραχυπρόθεσμες περικοπές, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι το πρόβλημα δεν έχει πάτο».

Όχι από Ντόρα και Καρατζαφέρη στην πρόταση Σαμαρά

Αρνητική φαίνεται ότι θα είναι η απάντηση από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο προσκλητήριο Σαμαρά, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσειςαπό τα δύο στρατόπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζονται να απαντήσουν αρνητικά στο προσκλητήριο που απεύθυνε προς της κεντροδεξιές δυνάμεις ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Πριν από λίγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε συνεργασία με τους πρώην βουλευτές του κόμματός του με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το θέμα και όπως πληροφορούμαστε, αναφέρει το parapolitika.gr, από την κουβέντα που προέκυψε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για σύγκληση της Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ.
Την ίδια ώρα από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη διαρρέουν ότι δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.

Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δείχνει ότι ο πληθυσμός βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά τη λιτότητα.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δείχνει ότι ο πληθυσμός βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά τη λιτότητα. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος τώρα εκτιμά ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση.

Οι Ιταλοί προτείνουν να περικοπούν οι μισθοί των πολιτικών

Πώς μπορεί άραγε η Ιταλία να περικόψει τις δυσθεώρητες κρατικές δαπάνες της; Μία ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι η περικοπή των μισθών των πολιτικών της και το να αναγκαστούν να μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Οι ιδέες αυτές είναι μόνον ένα μικρό δείγμα από τις προτάσεις που υποβάλλουν οι Ιταλοί στον ιστότοπο που σύστησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας απόψεις για το πώς θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 4,2 δισ. ευρώ έως τα τέλη του χρόνου.

Μία ώρα τη βδομάδα τζόκινγκ, προσθέτει 6 χρόνια στη ζωή μας

Η τακτική άσκηση με ...τρέξιμο (τζόκινγκ), μπορεί να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσουμε κατά 6...
τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Μπορεί δηλαδή εμείς οι ίδιοι εάν κάνουμε τζόκινγκ τακτικά, έστω και μόνο για μια ώρα την εβδομάδα, να αυξήσουμε το προσδόκιμο της ζωής μας.