ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Σε περιπετειώδη καταδίωξη εξελίχθηκε ο αστυνομικός έλεγχος στην Κρήτη

Συνελήφθη ένας 36χρονος για κατοχή μεγάλου αριθμού όπλων - Αναζητείται ο 40χρονος συνεργός του

Μεγάλος αριθμός όπλων βρέθηκε στην κατοχή ενός 36χρονου που συνελήφθη τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πρωτομαγιάς, στα Χανιά, από αστυνομικούς του ΤΑΕ κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση όπλων και πυρομαχικών.

Η Πρωτομαγιά: Εργατική και Επίκαιρη

          Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη. Και ειναι απεργία όχι αργία!
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.

Έξω ο νόμος έκτρωμα!

Η στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη απέναντι στο τερατούργημα Γερουλάνου είχε συνέχεια απ' όλες τις ΠΑΕ που ζητούν να αλλάξει ο νέος νόμος όσον αφορά στις ποινικές ευθύνες για τα επεισόδια.

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε σήμερα την αντίδρασή της στις συγκεκριμένες διατάξεις του νέου νόμου και ζητεί από τα κόμματα και τη νέα κυβέρνηση να δεσμευτούν για την αλλαγή τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της απόφασης αναστολής της 23ης αγωνιστικής ημέρας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της εκδήλωσης της πρόθεσης παραίτησης του προέδρου του Ολυμπιακού, λόγω των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου που προβλέπουν την αστική και την ποινική ευθύνη των προέδρων και των μελών των Δ.Σ. των ΠΑΕ σε περίπτωση επεισοδίων εκτός αγωνιστικών χώρων, η Super League για άλλη μία φορά θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους οι οποίοι ποινικοποιούν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιβάλλουν νόμους που οδηγούν στην δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την προεκλογική δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, να προχωρήσουν στην άμεση τροποποίηση των σχετικών άρθρων περί αστικής και ποινικής ευθύνης».