ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Έγδυσαν και χτύπησαν αστυνομικό στο Σύνταγμα

Επίθεση πιθανότατα από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκε αστυνομικός, στην κηδεία του 77χρονου αυτόχειρα, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα ξεκίνησαν περίπου δέκα λεπτά πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου. Η πολιτική κηδεία του 77χρονου Δ. Χριστούλια είχε ολοκληρωθεί.

Μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν πάει στη κηδεία έκαναν πορεία μέχρι το σημείο όπου αυτοκτόνησε ο 77χρονος φαρμακοποιός.
Κατά τη διάρκεια της πορείας και φτάνοντας στο Σύνταγμα, βρήκαν μπροστά τους έναν αστυνομικό, ο οποίος μόλις έβγαινε από το μετρό έχοντας τελειώσει

Αιωνόβιος ο θεσμός του περιπτέρου

Το πρώτο περίπτερο στην Ελλάδα ξεκίνησε να λειτουργεί στην οδό Πανεπιστημίου, το 1911 και 101 χρόνια μετά παραμένει ένας αποκλειστικά ελληνικός θεσμός που έχει εξελιχθεί αλλά και ταυτόχρονα παραμείνει αναλλοίωτος, αποτελώντας ένα εμπορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό στοιχείο για τη χώρα μας.

Με αφορμή την επέτειο των 101 χρόνων περιπτέρου, το δίκτυο μικρών σημείων λιανικής kiosky's υπό την αιγίδα της Ενωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και πολλών εταιρειών με καταναλωτικά προϊόντα, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο περίπτερο, θα πραγματοποιήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μία σειρά από ειδικές ενέργειες κι εκδηλώσεις.

Σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μέχρι τη Μ.Παρασκευή

Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από σήμερα, Σάββατο έως τη Μεγάλη Παρασκευή κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας τους, κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και άκαρπο διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους κινητοποιήσεων.

"Δεν θέλουμε κανένα Καρχιμάκη στην πόλη μας" διαμηνύουν στον Αγ.Νικόλαο!


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη στον Άγιο Νικόλαο καλούν με ανακοίνωση τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας "Αλληλέγγυοι Πολίτες".
Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: 

"Ενημερωθήκαμε ότι ο Καρχιμάκης θα βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο αύριο Σάββατο 7.4.12. Συναντιόμαστε όλοι στο κιόσκι στις 10 το πρωί αφού στις 11 από ό,τι μάθαμε έχει συνάντηση στο δημαρχείο. Δεν θέλουμε κανένα Καρχιμάκη να περπατάει περήφανο στην πόλη μας! Η υπερηφάνεια ανήκει μόνο στους πολίτες που αγωνίζονται με την αβάσταχτη καθημερινότητα και προσδοκούν την δικαιοσύνη και την δημοκρατία".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr