ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

Την απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών από την χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπαινισσόμενος ότι το ζήτημα που προέκυψε εσχάτως, οφείλεται σε προεκλογικούς λόγους.

Ο κ. Καρατζαφέρης σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι είναι «ντροπή σε κάθε εκλογές να έχουμε «σκούπα» σε λαθρομετανάστες, μέχρι που θα κλείσουν οι κάλπες και πάλι να επιστρέφουν στα ίδια γκέτο στην Αθήνα» και εκτίμησε ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι η απέλαση.

Υποχρεωτική η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στην δευτοροβάθμεια εκπαίδευση! Ισχύει από πέρσυ!!


Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές, αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους…
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.) Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006
Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από... τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.

Η έννοια των στάσεων του σώματος κατα την διάρκεια του ύπνου

Σφιχταγκαλιασμένοι; Ή μήπως πλάτη με πλάτη; Οι στάσεις... ύπνου των ζευγαριών αποκαλύπτουν πολλά για την ποιότητα της σχέσης τους!


Από ψυχαναλυτική πλευρά, ο τρόπος που κοιμόμαστε δείχνει την εμβρυακή στάση που πιθανόν είχαμε μέσα στη μήτρα ή ακόμα και τη σχέση με τη μητέρα μας. Μπορεί επίσης να μας πει πολλά για την προσωπικότητα και την κοινωνικοποίησή μας. Όσον αφορά στα ζευγάρια, είναι εύκολο να βγάλουμε συμπεράσματα για την ποιότητα της σχέσης με βάση τη στάση που υιοθετούν στον ύπνο οι δύο σύντροφοι.

Πώς θα ξεπεράσεις τη λιγούρα για γλυκό;

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι κάποιες γυναίκες νιώθουν στερητικό σύνδρομο όταν δεν τρώνε γλυκό! Δες πώς θα ξεπεράσεις τις λιγούρες!

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Archives of General Psychiatry βρέθηκε ότι oι γυναίκες που θεωρούσαν ότι έτρωγαν πολύ, όταν έβλεπαν ένα milkshake, επιδείκνυαν αυξημένη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν οι ναρκομανείς αναζητούν το ναρκωτικό τους.

Φαινόμενα που η επιστήμη δεν κατάφερε να εξηγήσει!

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι περίεργο συμβαίνει και κανείς, ακόμα και η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει.
Αναξήγητα φαινόμενα που έχουν σχέση με τον άνθρωπο είναι αδύνατον να εξηγηθούν.

10 μύθοι για το σώμα απομυθοποιούνται.

Οι τρίχες φυτρώνουν πιο δυνατές όταν τις ξυρίζουμε… Το διάβασμα με χαμηλό φωτισμό προκαλεί τύφλωση… Η ούρηση στο τσίμπημα μιας μέδουσας απαλύνει τον πόνο…

Το πείραμα του Standford.Ένα συγκλονιστικό πείραμα για τις φυλακές.Βίντεο

Το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ ήταν ένα πείραμα πάνω στις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η μετατροπή ενός ατόμου σε φυλακισμένο ή δεσμοφύλακα. Το πείραμα διεξήχθη το 1971 από την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Ψυχολογίας Φίλιπ Ζιμπάρντο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.
Εικοσιτέσσερις φοιτητές επιλέχθηκαν από 70 για να παίξουν τους ρόλους των φυλακισμένων και των δεσμοφυλάκων και να ζήσουν σε μια υποτιθέμενη φυλακή που είχε δημιουργηθεί για τους σκοπούς του πειράματος στο υπόγειο του κτιρίου της Επιστήμης της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.