ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Νέα στοιχεία έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας για το χρέος της Ελλάδας


ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ…

Νέα στοιχεία έρχονται πλέον στο φως της δημοσιότητας με το χρέος της Ελλάδας να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο, μετά την πρόκληση πιστωτικού γεγονότος το οποίο και πιστοποιήθηκε την Παρασκευή από την ISDA.

Γιατί τα νέα κορίτσια βιάζονται να κάνουν σεξ;

Την παρατηρώ ώρα. Το ντύσιμό της προκλητικό...
Tο ίδιο και η... συμπεριφορά της
. Είναι πιτσιρίκα και συμπεριφέρεται σαν
μεγάλη γυναίκα -με την κακή έννοια. Δεν έχει ωριμάσει καν το σώμα της
και ο τρόπος που κινείται στο χώρο, ο τρόπος που μιλάει μου κεντρίζει
την προσοχή. Και δεν είναι η μόνη. Πολλές πιτσιρίκες σήμερα έχουν λίγο
χάσει την αίσθηση της ηλικίας τους.

30+1 πράγματα που πρέπει να πεις πριν πεθάνεις!

Κάθε άντρας θα περάσει από τις φάσεις του, τα στάδια της ζωής που θα τον διαμορφώσουν. Αυτό που τελικά θα μείνει να θυμάται (ή να τον θυμούνται) είναι μόνο τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του.

Μπορεί τα περισσότερα λόγια να “πετάνε” όπως τα θέλει το λατινικό γνωμικό “verba volant”, αλλά μερικά παραμένουν στη Γη και χτίζουν την υστεροφημία του άντρα που τα είπε.

Εξάλλου, αυτά τα λόγια συνδυάζονται με feats που όλοι θα θέλαμε να χωρέσουμε στο lifetime CV μας. Δεν σ’ άκουσα; Είπες κάτι (από τα παρακάτω);

Το Matrix θα καταρρεύσει. Είσαι έτοιμος να ζήσεις έξω απο αυτό;

Ζούμε σε ένα Matrix. Μπορεί να μην είναι το Matrix της ομώνυμης ταινίας αλλά σίγουρα είναι κάτι που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Νομίζουμε ότι είναι αληθινό ενώ δεν είναι. Μας ρουφάει την ενέργεια για να συντηρηθεί. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.


Όσο περνάει ο καιρός θα αντιλαμβανόμαστε πόσο υπαρκτό είναι κάτι τέτοιο. Κάποιοι θα είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Κάποιοι ξυπνάνε και σιγά σιγά βάζουν σκοπό της ζωής τους να πολεμήσουν για την ελευθερία της ανθρωπότητας.

Δύσκολοι καιροί για ήρωες

Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που ανησυχεί κάποιους «εκλεκτούς» (πλην δειλούς), είναι και η περιβαλλοντική μόλυνση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο υπερπληθυσμός, τα αποθέματα τροφών και οι περιορισμένοι πόροι του πλανήτη: όλα αυτά τους έχουν ωθήσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου απόδρασης από τη Γη και μυστικής εποίκισης του Κρόνου!

Η Wikipedia «σκότωσε» την εγκυκλοπαίδεια Britannica?

Μετά 244 χρόνια η εγκυκλοπαίδεια Britannica αποτελεί «παρελθόν» καθώς ο εκδοτικός οίκος Encyclopaedia Britannica Inc.) ανακοίνωσε ότι σταματά τις έντυπες εκδόσεις της πασίγνωστης εγκυκλοπαίδειας, για πρώτη φορά από τότε που πρωτοεκδόθηκε.

Τώρα η εγκυκλοπαίδεια που πωλείτο από πόρτα σε πόρτα θα εστιάσει στην ηλεκτρονική της μορφή.
«Είναι μια ιεροτελεστία μετάβασης στη νέα εποχή», δήλωσε ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Jorge Cauz, ο οποίος τόνισε πως περίμεναν εδώ και καιρό ότι σύντομα θα έρχονταν το τέλος της έντυπης σειράς των 32 τόμων.

Γιατί το άγχος αρρωσταίνει τις γυναίκες;

Οι σημερινές γυναίκες είναι συνηθισμένες στο καθημερινό άγχος και το θεωρούν κομμάτι της ζωής τους. Οι αυξημένες υποχρεώσεις τους αφήνουν ελάχιστα περιθώρια χαλάρωσης στη διάρκεια της ημέρας και βρίσκονται συνεχώς «στην τσίτα».

Τουλάχιστον οι μισές γυναίκες που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν παιδιά σε μεγάλες πόλεις, παραπονούνται για την έλλειψη ελεύθερου χρόνου και το συνεχές άγχος.

Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των γειτόνων της στην φορολογία


Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των γειτόνων της Βούλγαρων και Αλβανών, θεσπίζοντας έναν ενιαίο φόρο, ανέφερε ο ιδρυτής του περιοδικού Forbes, Steve Forbes.«Μπορείτε να πάρετε ως παράδειγμα την Αλβανία και την Βουλγαρία.

Οι Times προτείνουν τη νέα δραχμή για την Ελλάδα


Αναλυτική πολυσέλιδη πρόταση για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη με τον πιο ανώδυνο τρόπο παρουσιάζουν οι Times του Λονδίνου, υποβάλλοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό για το βραβείο Γούλφσον, που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο λόρδος Γούλφσον. Η βασική πρόταση, την οποία έχει συντάξει ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας Όλιβερ Καμ, είναι η υιοθέτηση της... «νέας δραχμής» σε σταθερή ισοτιμία τόσο με το ευρώ όσο και με το δολάριο.