ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Kαι ο Παπαδήμος είπε εκλογές 29 Απριλίου!

Και ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε στο υπουργικό πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της και αναμένται να πάμε σε κάλπες στις 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου!

Μάλιστα πιθανότερη ημέρα ανακοίνωσης των νέων εκλογών είναι η 6 Απριλίου, καθώς μέχρι τότε εκτίμησε ο πρωθυπουργός οτι θα έχει ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο!

Και τώρα απλά τα κόμματα είναι όλα σε... προεκλογικό πυρετό!

Μετεωρίτης έπεσε πάνω στο σπίτι τους

Μια νορβηγική οικογένεια έπεσε από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στην καρδιά του Όσλο, μετέδωσαν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Σπασμένη στα δύο, η «πέτρα» βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι, τότε ακατοίκητο, της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.

LSD κατά αλκοολισμού

Το LSD θα μπορούσε να βοηθήσει τους αλκοολικούς να κόψουν το ποτό, σύμφωνα με έρευνα

Αρκεί μια δόση του γνωστού ψυχεδελικού LSD για να βοηθήσει όσους είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, να μειώσουν ή και να σταματήσουν τον εθισμό τους από το ποτό, σύμφωνα με μια επαναξιολόγηση, που έγινε τώρα για πρώτη φορά, των σχετικών επιστημονικών ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’60 και του ’70, αλλά είχαν ξεχαστεί.

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο της Σαντορίνης;

Αμερικανός γεωφυσικός εκτιμά ότι η ηφαιστειακή καλντέρα στη Σαντορίνη δείχνει σημάδια κινητικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι επίκειται κάποια νέα έκρηξη του ηφαιστείου. Ο καθηγητής Άντριου Νιούμαν της Σχολής Γεωεπιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (Georgia Tech), ο οποίος από το 2006 έχει εγκαταστήσει πάνω από 20 σταθμούς (αισθητήρες) GPS στο όμορφο νησί του Αιγαίου, αναφέρει σε μελέτη του που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης «Geophysical Research Letters», ότι η καλντέρα «ξύπνησε» πάλι και παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό μετά τον Ιανουάριο του 2011, έπειτα από δεκαετίες πολύ μικρής δραστηριότητας.

Φιλάτε γιατί χανόμαστε

Αφήστε χάπια, αντιβιώσεις και βιταμίνες, βάλτε κάτω τον σύντροφό σας και...

κατσιάστε τον/την από τα φιλιά...

Ποιος δεν αγαπά ένα τρυφερό αλλά και παθιασμένο φιλί με τον άνθρωπο της ζωής του, που θα τον γεμίσει ανατριχίλες και θα του φορέσει ένα τεράστιο χαμόγελο για όλη την υπόλοιπη μέρα; Κανείς φυσικά. Γι' αυτό και η τελευταία είδηση από την επιστημονική κοινότητα θα ενθουσιάσει τους ερωτιάρηδες ρομαντικούς ανά τον κόσμο.

Με ένα ψωμί... δώρο μία σακούλα πατάτες

Δωρεάν πατάτες μοίρασε φούρνος στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Όποιος αγόραζε ψωμί από το φούρνο έπαιρνε δώρο και μία σακούλα με... πατάτες. 

Με αυτήν την κίνηση πουλήθηκαν όλα τα καρβέλια του φούρνου αλλά εξαντλήθηκαν και οι πατάτες.