ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Η Fitch ανοίγει το χορό των αναβαθμίσεων για την Eλλάδα

Κατά έξι βαθμίδες σε B- από Restricted Default αναβάθμισε την Ελλάδα η Fitch μετά την ανταλλαγή ομολόγων στο πλαίσιο της διαδικασίας του PSI. Παράλληλα ο οίκος ορίζει σε σταθερές τις προοπτικές. Παράλληλα αναβαθμίζει και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε B από C, ενώ επιβεβαίωσε και στην ανώτατη βαθμίδα (ΑΑΑ) το Country Ceiling, δηλαδή τις μελλοντικές

6 μετάλλια για Έλληνες φοιτητές στην ολυμπιάδα μαθηματικών

Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθη, που πήραν μέρος στην 6η Ολυμπιάδα Μαθηματικών στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας, κέρδισαν 6 χάλκινα μετάλλια!

Stop στις εκλογές συμβουλίου στο ΤΕΙ Κρήτης από φοιτητές

Άλλη μία φορά που οι εκλογές στο ΤΕΙ Κρήτης στο παράρτημα των Χανίων δεν πραγματοποιήθηκαν μετά από παρέμβαση των σπουδαστών.
 
Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, η διαδικασία της εκλογής των οργάνων διοίκησης του ΤΕΙ βρίσκεται πλέον στον αέρα, με τους σπουδαστές να δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί ούτε στο μέλλον, καθώς διαφωνούν τόσο με το νέο μοντέλο διοίκησης, όσο και με το νέο νόμο πλαίσιο.
 
mycampus.gr

Στρατιωτική βοήθεια για την πάταξη της λαθροθηρίας ελεφάντων

Τις στρατιωτικές δυνάμεις του Καμερούν επιστράτευσαν για την προστασία των ελεφάντων οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου Bouba Ndjida.

Τις τελευταίες εβδομάδες ξένοι λαθροθήρες, πιθανότατα από το Σουδάν, σφάγιασαν περίπου 400 ελέφαντες για το ελεφαντόδοντό τους, που πωλείται σε υψηλή τιμή στη μαύρη αγορά.

Η Shell εκπαιδεύει σκύλους να ανιχνεύουν πετρελαιοκηλίδες στην Αρκτική

Ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ικανούς να ανιχνεύσουν διαρροή πετρελαίου ακόμα και κάτω από τους πάγους, επιστράτευσε η Shell, λίγους μήνες πριν την έναρξη γεωτρήσεων στην Αρκτική, στις βορειοδυτικές ακτές της Αλάσκας.

Η λύση προτάθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Sintef, που διεξήχθη από Νορβηγούς ερευνητές το 2009, με αντικείμενο την αντιμετώπιση και τον καθαρισμό πιθανών πετρελαιοκηλίδων κατά τη διάρκεια των γεωτρήσεων στην Αρκτική.

Φτιάχνουν «πράσινη όαση» στα υπόγεια τούνελ της Νέας Υόρκης

Οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι μάλλον αγνοούν ότι συχνά περπατούν πάνω από παλιά, ξεχασμένα υπόγεια τούνελ και σιδηροδρομικές γραμμές, απομεινάρια μιας άλλης εποχής με ιππήλατα αμαξίδια και αυτοκίνητα – αντίκες.

Ένα τέτοιο τούνελ βρίσκεται στην Ανατολική Πλευρά του Μανχάταν και σύμφωνα με δυο νέους επιστήμονες, θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «καταπράσινο καταφύγιο».

Συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου για Ηλιοθερμική Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού -Νερού

Στην αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και την κάλυψη ενεργειακών αναγκών, ειδικά σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας και της Κύπρου, αποσκοπεί η κατασκευή μιας πειραματικής μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και νερού στην Κύπρο.

Η μελέτη και η κατασκευή της εντάσσεται στο έργο «Ηλιοθερμική Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Νερού» το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Κύπρου, την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων, και το Δίκτυο Πράξη (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας).

Καταγγελίες για περίεργη υπόθεση παρακολουθήσεων στην Κρήτη

Η παρακολούθησή τους δεν γίνεται τυχαία. Όπως υποστηρίζουν, το κέντρο της βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου έχει εγκατασταθεί η μία από τις έξι περίφημες «βαλίτσες» της ΕΥΠ...


Μια περίεργη όσο και σοβαρή υπόθεση έφερε στο φως η 'Ισοτιμία' που αφορά παρακολουθήσεις τηλεφώνων στο Ρέθυμνο! Σύμφωνα με το σάιτ η υπόθεση λέει ότι απασχολεί όχι μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Bloggers καταδικάζονται σε θάνατο!

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν καταδικαστεί σε θάνατο

«Εξαιρετικά ανήσυχη» δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, για την κλιμάκωση της παρενόχλησης και της δίωξης των διαχειριστών ιστολογίων στο Ιράν, και κάλεσε την Τεχεράνη να μην εκτελέσει ορισμένους από αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Μάθετε τα πάντα για τις σπουδές στην Κύπρο

Τα πάντα για την Κυπριακή τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν γονείς και κηδεμόνες αλλά και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. 

Την εκδήλωση...
διοργανώνει την επόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου, από τις 17:30 έως τις 20:30 στο ξενοδοχείο Electra Palace το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Αθηνών της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.