ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Tρεις μύθοι για τις δίαιτες

Σχεδόν κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση ή διαβάζουμε ένα περιοδικό βομβαρδιζόμαστε από νέους τρόπους για να χάσουμε βάρος και καινούριες δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Ακούμε κατά καιρούς διάφορα όπως ειδικά ροφήματα, δίαιτες με βάση την ομάδα αίματος, δίαιτες που βασίζονται σε τεστ τροφικής δυσανεξίας και άλλα πολλά τα οποία δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχει μεγάλη σύγχυση και πολλές φορές να ακολουθούμε διατροφικά σχήματα τα οποία δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα ή μπορεί να βλάψουν την υγεία μας.

Το να βρεις ταίρι είναι τελικά ζήτημα φωνής!

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες με πιο βαριά φωνή γίνονται πατέρες περισσότερες φορές από εκείνους με λεπτότερη. Οι ερευνητές μάλιστα, συμπλήρωσαν πως το εύρημά τους εξηγεί γιατί οι άντρες διαθέτουν πιο χαμηλές φωνές από τις γυναίκες.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό πως οι γυναίκες εκλαμβάνουν τους άντρες με βαθιά φωνή ως πιο σέξι, υγιείς και κυριαρχικούς. Επίσης, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη έλξη για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, ενώ βρίσκονται στην πιο γόνιμη περίοδο του κύκλου τους.

Τι κάνει μια γυναίκα (Ντορα Μπακογιαννη) όταν δεν της δίνει κανείς σημασία

Τι κάνει ο άνθρωπος για να φανεί όταν κανείς δεν του δίνει σημασία; Ανακαλύπτει συνωμοσίες και αόρατους εχθρούς.

Έτσι και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξέφυγε από την πεπατημένη. Βλέποντας ότι το κόμμα της δεν τραβάει ούτε στην… κατηφόρα και με τους βουλευτές της να είναι έτοιμοι να την κάνουν για άλλες πολιτείες, αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Τις θωρίες συνωμοσίας με αφορμή το 1 εκατ. του Ι. Κούβελου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι όλα αυτά γίνονται γιατί το κόμμα της… ενοχλεί. Μα ποιος ασχολήθηκε με τη ΔΗ.ΣΥ. και δεν το καταλάβαμε;

Ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!!

Είναι πλέν οριστικό!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!

Αυτό άλλωστε σφραγίστηκε στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που ήταν "εκρηκτική"!

Ψηφίστηκε! Αυτός είναι ο νέος νόμος για αδέσποτα και κατοικίδια!!!

Ο νέος νόμος ''για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό'' ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας.


Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:

10 λόγοι για να κοιμάσαι περισσότερο

Το να μην κοιμηθείς καλά ένα ή δύο βράδια σίγουρα δεν είναι ανησυχητικό. Αν όμως συνηθίζεις να μετράς προβατάκια σε καθημερινή βάση ή ακόμη χειρότερα θεωρείς τον ύπνο χάσιμο χρόνου με αποτέλεσμα... να τον ελαττώνεις συνεχώς, τότε μάθε πως ίσως βάζεις την Υγεία σου σε κίνδυνο.

Μάθε για ποιους λόγους ο ύπνος είναι ευεργετικός και πως σε προστατεύει από παθήσεις και προβλήματα υγείας.

Προτιμάμε ελληνικά, αγοράζουμε εισαγόμενα

Προτιμάτε τα ελληνικά ή τα εισαγόμενα προϊόντα; Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων απαντούν «τα ελληνικά».

Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν στις σχετικές έρευνες πως τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο είναι καλύτερα αλλά και περισσότερο ασφαλή. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εισάγουμε 10.000 τόνους νωπών τροφίμων.

Στοιχεία σοκ για την εγκληματικότητα – Αύξηση έως και 700%

Τρομακτική είναι η αύξηση στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια, η οποία πλέον ανέρχεται στο 115%, ενώ σε περιοχές όπως η Κρήτη, η αύξηση αγγίζει το 700%!

Τα σοκαριστικά στοιχεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά κάθε ώρα διαπράττονται 11 κλοπές ή διαρρήξεις και μία ληστεία,ενώ κάθε δύο ημέρες σημειώνεται μία ανθρωποκτονία.

Πανευρωπαϊκή διάκριση για φοιτητή του Πα.Μακ. !!!

O Κωνσταντίνος Δεστούνης, φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμη & Τέχνης κέρδισε τη 2η θέση ανάμεσα σε 52 πιανίστες από την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου, που διεξήχθη από 26 Φεβρουαρίου έως και 7 Μαρτίου στη Βρέμη Γερμανίας.

Στον τελικό, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης ερμήνευσε το πρώτο κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι με την ορχήστρα της Βρέμης, μία εμφάνιση την οποία ηχογραφεί αυτές τις ημέρες στην Γερμανία.

«ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Γράφει ο Θοδωρής Γκαλμπένης.

Στην καρδιά του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος βρίσκεται ένα σύνολο βασικών ελευθεριών και κανόνων που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Τα θεμελιώδη δικαιώματα βασίζονται σε κοινές αξίες και σεβασμό για τη διαφορετικότητα. Επισφραγίζουν την αξιοπρέπεια και την αξία όλων των ατόμων. Βασίζονται στην αρχή της ισότητας κι ανεξάρτητα από τυχόν γνωρίσματα που μπορεί να μας διαχωρίζουν, έχουμε όλοι τα ίδια θεμελιώδη δικαιώματα.

«Καλός Σαμαρείτης» χαρίζει χρήματα στον κόσμο!

Ο Henning Noske είναι ένας Γερμανός δημοσιογράφος και συντάκτης στην εφημερίδα «Braunschweiger Zeitung». Τις τελευταίες μέρες το τηλέφωνο του δεν σταματάει να χτυπάει από συναδέλφους που θέλουν να μιλήσουν μαζί του σχετικά με μια παράξενη ιστορία που λαμβάνει χώρα στη μικρή πόλη Braunschweiger, που βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Όλα ξεκίνησαν με ένα άρθρο για μια ληστεία στην πόλη, ενώ λίγο αργότερα, ένας φάκελος απεστάλη από ανώνυμο δωρητή στο τοπικό κέντρο υποστήριξης των θυμάτων της ληστείας. Ο φάκελος περιείχε 10.000 ευρώ σε μετρητά!

Η ιστορία των Greeklish!

Τι είναι τα greeklish; Τα Greeklish (Γκρίκλις), από τις λέξεις greek (ελληνικά) και english (αγγλικά), γνωστά και ως Grenglish, Λατινοελληνικά ή Φραγκολεβαντίνικα, είναι η ελληνική γλώσσα
…. γραμμένη με το λατινικό αλφάβητο.

Είναι ένα είδος μεταγραφής.

Σκύλος που «ανιχνεύει» το σάκχαρο έσωσε διαβητική τέσσερις φορές

Άλλη μια συγκινητική ιστορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο σκύλος δεν έχει κερδίσει τυχαία τον τίτλο του πιο «πιστού φίλου».

Για τη 42χρονη Carol Miller, που πάσχει από διαβήτη, ο σκύλος της είναι ο «φύλακας άγγελός» της αφού την έχει σώσει τέσσερις φορές από τον θάνατο.

Αρεστές οι λέξεις από το…δεξιό μέρος του πληκτρολογίου

Κατά το «φαινόμενο Qwerty».

Τελικά όλες οι λέξεις δεν είναι ίδιες. Οι άνθρωποι προτιμούν ενδόμυχα τις λέξεις εκείνες που αποτελούνται από γράμματα, τα οποία βρίσκονται στο δεξί τμήμα του πληκτρολογίου από ό,τι στο αριστερό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

2. 500 εγκαταλελειμένα παιδιά από τις οικογένειές τους λόγω οικονομικής κρίσης

Ο Συνήγορος του Πολίτη δινει σοκαριστικά στοιχεία, σχετικά με τον αριθμό οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, περίπου 2.500 παιδιά βρίσκονται σήμερα σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Εκκλησίας.