ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Οι άντρες ξεχνούν τις πρώην τους

Ο ένας στους τρεις άντρες δεν μπορεί να θυμηθεί με πόσεςγυναίκες είχε ερωτική σχέση στη διάρκεια της ζωής του, ενώ εξίσου «ξεχασιάρες» φαίνεται πως είναι και σχεδόν δύο στις δέκα γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε εφέτος το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας, επιστήμονες του οποίου πήραν συνεντεύξεις από 8.420 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 16 έως 69 ετών, για να διερευνήσουν την ερωτική τους συμπεριφορά.

Δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς φιλελευθερισμό

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

Είσαι από τα άτομα που αυτοπροσδιορίζεσαι ως δεξιός αλλά ταυτόχρονα οργίζεσαι όταν ακούς για ελεύθερη οικονομία και παγκοσμιοποίηση; Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε οφείλουμε να σου πούμε ότι ο πατριωτισμός σου πάσχει. Πάσχει όχι γιατί αυτά που λες δεν τα πιστεύεις, αλλά γιατί αυτά που πιστεύεις οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Αν αγαπάς την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την σημερινή κρίση εκτός από την επιλογή

Ζημιά ενός τρισ. ευρώ για την Ευρωζώνη από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας


Λίγες μόνο μέρες απέμειναν μέχρι το πέρας της διορίας για την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI. Ακόμη και τώρα όμως βγαίνουν στην δημοσιότητα έγγραφα τεράστιας σημασίας όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ένα τέτοιο έγγραφο είναι και αυτό που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters αναφερόμενο σε μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ΕΚΤ κυρίως θα έχει ζημιές ίσες με 1,3 τρις. ευρώ κάτι που είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα τα κατέχει πλέον αυτή. Επίσης λογικό είναι το γεγονός πως αν δεν ολοκληρωθεί το PSI με επιτυχία (δηλαδή να συμφωνήσουν σχεδόν όλοι οι ιδιώτες για το τι θα γίνει) δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεροποιηθεί η οικονομία μας στο κοντινό μέλλον.