ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ - Ερχεται νέος φόρος στα ακίνητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν ήδη το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Τον δρόμο για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και την θέσπιση ενός νέου φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας που θα επιβάλλεται ενδεχομένως και στα αγροτεμάχια, ανοίγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το «χαράτσι», είναι συνταγματικό μόνο υπό την έννοια του ότι έχει έκτακτο χαρακτήρα κι ότι θα πάψει να επιβάλλεται από το 2013.

Οξυτοκίνη: Η ορμόνη του έρωτα

Αν είστε ερωτευμένοι και αναρωτιέστε αν το πάθος σας θα διαρκέσει για πάντα, δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε χαρτορίχτρες.

Για να καταλάβετε αν το νέο σας αμόρε θα μείνει δίπλα σας για μια ζωή, χρειάζεται απλώς να κάνετε μια εξέταση αίματος. Το μυστικό του αιώνιου έρωτα είναι κρυμμένο στα επίπεδα της οξυτοκίνης, της αποκαλούμενης και «ορμόνης του έρωτα». Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων, που δημοσίευσε σχετική μελέτη στο περιοδικό «Psychoneuroendocrinology».

Μέχρι το 2017 θα έχει φτάσει το μετρό στην Καλαμαριά

Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής υπολογίζεται στους 60 μήνες.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ανέφερε πως με το έργο αυτό επιτυγχάνεται και η διάνοιξη της επέκτασης της οδού Πόντου κατά το 1/3, αφού η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα καταβάλει τις αποζημιώσεις για το τμήμα της οδού, που αφορούν στα έργα του Μετρό.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως προετοιμάζονται μελετητικά οι επεκτάσεις προς δυσμάς (σ.σ. Σταυρούπολη, Εύοσμο), με στόχο να αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότησή τους το επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, που εστιάζει στην πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία.

Το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά, προϋπολογισμού 518 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1600 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής, και 100 μόνιμες κατά τη λειτουργία του.

Σαμαράς σε Παπαδήμο: "Δεν θέλουμε υπουργεία. Πάμε σε εκλογές"

Το parapolitika.gr πρώτο αποκάλυψε την είδηση που θέλει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρώτου, δημοσιεύουμε και την πληροφορία ότι ο Αντώνης Σαμαράς, απέρριψε την πρόταση Παπαδήμου για την ενίσχυση της εκπροσώπησης της Ν.Δ. στην κυβέρνησή του. «Δεν θέλουμε κανένα υπουργείο. Πάμε, σ’ εκλογές» φέρεται ότι ήταν η απάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο νέο κόλπο που είχαν σκεφτεί

Όταν δεν υπάρχει όρεξη για σεξ...

2 στις 10 γυναίκες στην Ελλάδα αναφέρουν πρόβλημα διέγερσης στην ερωτική τους επαφή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) το 22,4% των γυναικών απέχει από το σεξ ακόμη και έναν ολόκληρο χρόνο. Ενδεικτικό είναι πως στις νέες γυναίκες, οι οποίες και θεωρούνται και πιο σεξουαλικά ενεργές, οι περίοδοι αποχής από το σεξ εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά. Το 31% των γυναικών 18-24 ετών δηλώνει ότι έχουν περάσει έως και 5 μήνες χωρίς σεξουαλική επαφή. Αντίστοιχα στο 30,5% των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών η περίοδος αποχής φτάνει μέχρι και τον ένα χρόνο.

«Κούρεμα» και στις θέσεις εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Πρόταση-σοκ από τους πρυτάνεις

Τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρσι ζητούν να απορροφήσουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με το επιχείρημα ότι τα κονδύλια για τα ΑΕΙ έχουν μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Όπως υποστηρίζουν, εάν οι προτάσεις τους δεν εισακουστούν, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών

Οι διοικήσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ έχουν αρχίσει να στέλνουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για τον φετινό αριθμό των εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μίσους φοιτητές σε σχέση με πέρσι.

Το παιδί που παίζει μπάσκετ με το ένα του χέρι!

O Landus Anderson αγωνίζεται στους Seminoles έχοντας μέσο όρο 19,4 πόντους, 2,5 τάπες, 8,5 ριμπάουντ και 2,9 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι. Τι το αξιόλογο έχουν αυτοί οι αριθμοί; Λόγω μιας αρρώστιας που κατέστρεψε τα νεύρα στο δεξί του χέρι, ο μικρός τα κάνει όλα εξαιρετικά με το αριστερό του!Ο Anderson δε νιώθει καθόλου τα δάχτυλα στο δεξί του χέρι που ειδικά στο μπάσκετ δεν του προσφέρει καμία βοήθεια. Με τη θέληση του όμως ακολούθησε το όνειρό του και χαίρεται όσο κανείς που μπορεί και παίζει μπάσκετ. 

Διαίρει και βασίλευε


Του Ευθύμιου Τσίρκου*

Πολλές οι απόψεις, οι προτιμήσεις, τα χρώματα και οι προθέσεις, μία η πραγματικότητα. Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας απαιτεί ενότητα και συγκέντρωση στο κύριο στόχο της ανάπτυξης μέσα από τον απεριόριστο υλικό και άυλο πλούτο της. Αντί από δύο-τρία κομμάτια που ήμαστε να γίνουμε ένα προς αυτό τον κοινό στόχο, η επιφανειακή ενημέρωση και η πρόχειρη κριτική έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να τη διαιρέσουν με βάση ασήμαντα για τις μέρες μας κριτήρια. Κοινή και καλή η αντίδραση και η επιθυμία για αφύπνιση, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και έλεγχο, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που αυτά τα μοναδικά θετικά στοιχεία της σημερινής κατάστασης εξωτερικεύονται και αξιοποιούνται.

Πως λένε το πουλί του Twitter;

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το πασίγνωστο logo

Γνωρίζατε ότι το γαλάζιο πουλάκι του Twitter έχει όνομα; Λοιπόν, ναι! Το αναγνωρίσιμο πτηνό που φιγουράρει στο δημοφιλές μέσο, λέγεται Larry. Όσο για την προέλευση του ονόματος, έχει και αυτή τη δική της ιστορία.

Το πουλί ονομάστηκε Larry προς τιμήν του θρυλικού αστέρα του ΝΒΑ, Larry Bird. Στα αγγλικά, «bird» σημαίνει πτηνό, επομένως ο συνειρμός είναι προφανής.

Επιπλέον, ο ιδρυτής του Twitter, ο Biz Stone, μεγάλωσε στη Βοστόνη, την πόλη όπου μεγαλούργησε μπασκετικά ο Bird. Έτσι, εξηγείται πλήρως η επιλογή του ονόματος του συμπαθούς πτηνού.

Read more: http://www.darksface.co/profiles/blogs/twitter-6#ixzz1oG9IaVln

Η καμπύλη είναι πάντα πιο θηλυκή

"Η καμπύλη είναι πάντα πιο θηλυκή" λέει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ζαρίφη στη συνέντευξή της στο περιοδικό "Life & Style" ποζάροντας με μοιραίο ύφος και τα εσώρουχά της.

Χωρίς ίχνος κόμπλεξ, η Κατερίνα φορά μαύρο κορμάκι, ζαρτιέρες και κόκκινο κραγιόν και φωτογραφίζεται για το περιοδικό "Life & Style". Παραδέχεται πως έχει ζηλέψει όμορφες κοπέλες, ενώ δεν κρύβει το πόσο καλά τα πάει με το αντίθετο φύλλο. Κι ας έχει μερικά παραπανίσια κιλά.

Καλύτερος ήρωας κόμικς όλων των εποχών ανακηρύχθηκε ο Batman.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Comic Heroes ανακηρύξαν τη διαφορετική όψη του εαυτού του δισεκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν , κάτοικου της Gotham City ως τον κορυφαίο ήρωα κόμικ όλων των εποχών ξεπερνώντας ήρωες με super δυνάμεις όπως ο Superman, ο Spiderman, ο Wolverine και άλλοι πολλοί.

Όπως δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού Comic Heroes, Τζες Μπίγκχαμ, δεν ήταν έκπληξη ότι ο Batman, ο ήρωας που δημιούργησαν το 1939 ο Μπομπ Κέιν και ο Μπιλ Φίνγκερ, κατέλαβε τη πρώτη θέση, γιατί «πολύ απλά, είναι ο πιο cool και ο πιο ενδιαφέρων υπερήρωας που δημιουργήθηκε ποτέ». Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μπίγκχαμ, έχει και μπάτλερ καθώς πότε-πότε και βοηθό (Robin,Catwoman).

Τα μυστικά των αντρών.....

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι οι άνδρες στις σχέσεις τους, αλλά και γενικότερα, δεν είναι και τόσο πολύπλοκα όντα. Αισθάνονται ότι οι άνδρες δεν κρατούν πολλά μυστικά, αλλά ακόμα και αν κρατούν, έχουν την τάση να τα αποκαλύπτουν σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Ωστόσο, θα αιφνιδιαστείτε όταν μάθετε ότι οι άνδρες διατηρούν πολλά μυστικά και άλλα τόσα μέσα στην καρδιά τους.
Μερικά από αυτά είναι:

Εναλλακτική καλλιέργεια από το ΤΕΙ Μεσολογγίου!

Ένα επαναστατικό σύστημα καλλιέργειας εφαρμόζει το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Όσα ξέραμε για παραδοσιακή καλλιέργεια σε χώμα ή νερό καταρρίπτεται καθώς το σύστημα που εφαρμόζει το ΤΕΙ Μεσοσογγίου θέλει τα φυτά να αναπτύσσονται κυριολεκτικά στον αέρα!

Το σύστημα αυτό βοηθάει στην μέγιστη ανάπτυξη των φυτών 100% σε σχέση με την καλλιέργεια στο έδαφος και κατά 30% σε σχέση με την υδροπονία.

Πρόκειται για μοναδικό έργο στην Ευρώπη και σύντομα θα κατοχυρωθεί ως Ελληνική πατέντα.

πηγή:mycampus.gr

Πάλι αποχή στον Άρη

Οι παίκτες του Άρη δεν είδαν το... χρώμα του χρήματος και αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις της ομάδας τους την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αν δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη, είναι πιθανόν να συνεχίσουν!Η επιτυχία επί της ΑΕΚ και η καλή εικόνα που δείχνει η ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι,δεν λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας.Οι παίκτες του Άρη παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη αποχή απο τις προπονήσεις.,για να πιέσουν τις καταστάσεις.