ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

«Γυάλινο ασανσέρ» θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα

Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει μέχρι το 2050 ένα «γυάλινο ασανσέρ» που θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία εξετάζει τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος, εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή είκοσι φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο θάλαμος θα κινείται

Πού ανήκει πραγματικά το γήπεδο της Λεωφόρου;

Ένα σχετικό... μπερδεματάκι σχετικά με την ιδιοκτησία του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει δημιουργηθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.Αιτία το ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), αμφισβητεί πως το ιστορικό γήπεδο ανήκει στους «πράσινους», ενώ ίδια άποψη μάλιστα έχει τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και ο Οργανισμός της Αθήνας.
Παραθέτουμε το δημοσίευμα:

ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕ" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ!

Αντιμέτωπος με τις εντονότατες αντιδράσεις στελεχών και φίλων της ΝΔ, βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης.

Στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Μηταράκης τα "άκουσε" κανονικά για τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, στα επιδόματα αλλά και για το γεγονός ότι στηρίζονται πάνω από όλα οι τράπεζες και όχι οι πολίτες.


Ο ίδιος, αφού άκουσε με προσοχή, αντέτεινε λέγοντας ότι προέχει τώρα να ληφθούν μέτρα ανάπτυξης ενώ επεσήμανε ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις για το δεύτερο μνημόνιο.
Πηγή: Cretalive.gr

Σημαντικός αριθμός πλαστών πτυχίων αποκαλύπτει η Α. Διαμαντοπούλου-Χειρουργός με πλαστό πτυχίο

«Μόλις διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών του  του ιατρού- χειρουργου   δεν ήταν γνήσιος , προέβη άμεσα στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης έργου που έχει συνάψει μαζί του το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ» αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργού Κοινωνικής Αφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

10 πράγματα που ξέρουμε λάθος!

Ένας στους επτά ερωτηθέντες απάντησε ότι τα στοιχεία στον περιοδικό πίνακα είναι ταξινομημένα κατ’ αλφαβητική σειρά, ενώ το 16% δήλωσε πως ο Dr Emmett Brown (ναι, αυτός του «Επιστροφή στο Μέλλον») ανακάλυψε τη ραδιενέργεια! Όταν σταματήσετε να γελάτε με την αμάθεια των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιόνας, δείτε ποια είναι τα 10 πράγματα που ξέρουμε λάθος!