ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Η μάσκα του V for vendetta: Τι συμβολίζει;

Η μάσκα του V γίνεται όλο και περισσότερο πιο διαδεδομένη και έχει την ξεχωριστή...
της θέση ιδιαιτέρως σε λαϊκές εξεγέρσεις. Έχει πλέον καταστεί σύμβολο σε επαναστάσεις και πολλοί πολίτες την προτιμούν στις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του συστήματος, την είδαμε πρόσφατα και στις πλατείες της Ισπανίας αλλά και της Ελλάδας και τυχαίνει να είναι και σήμα του δικού μας μπλογκ. Η μάσκα έγινε γνωστή κυρίως από την ταινία V for vendetta του 2006 αλλά θα πρέπει να πούμε ότι αρχικά ήταν κόμικ των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ, πίσω όμως από την μάσκα κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία...

Επιταχύνουν για την αδειοδότηση


Στον ΟΦΗ επιταχύνουν τις διαδικασίες για την αδειοδότηση της ομάδας καθώς στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία.

Στην Δ.Ε έγινε μία συζήτηση για το θέμα της αδειοδότησης και οι άνθρωποι της ομάδας επισπεύδουν τις διαδικασίες καθώς μπαίνουμε πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία.

Ώρα "crash test" για τα πετρέλαια Ιονίου και Κρήτης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή μεγάλων εταιρειών στο διαγωνισμό για τις
σεισμικές έρευνες σε Κρήτη και Ιόνιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές
πληροφορίες του Capital.gr κατατέθηκαν συνολικά οκτώ
προσφορές, προερχόμενες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Τις
πληροφορίες επιβεβαίωσε το ΥΠΕΚΑ με επίσημη ανακοίνωση.

Μείωση 22% στο επίδομα ανεργίας και άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπογράφηκε σήμερα. Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Ηλεκτρική ενέργεια από τη θερμότητα του σώματος με συσκευή νανοτεχνολογίας.

Ερευνητές του Wake Forest University των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια πολλά υποσχόμενη συσκευή που μοιάζει με ύφασμα και μπορεί να μετατρέψει τη θερμότητα του ανθρώπινου σώματος σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Η συσκευή Power Felt, που αναπτύχθηκε στο Κέντρο Νανοτεχνολογίας και Μοριακών Υλικών του πανεπιστημίου Wake Forest, αποτελείται από μικροσκοπικούς νανοσωλήνες άνθρακα ενσωματωμένους σε εύκαμπτες πλαστικές ίνες, οι οποίες έχουν την υφή υφάσματος.

Απολαύστε το TOP-16 της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική της Euroleague τέλειωσε με τις δυο ομάδες που μας εκπροσωπούν(Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό)να παίρνουν την πρόκριση και να βρίσκονται στους 8.Για άλλη μια φορά θεαματική και αυτη η αγωνιστική με εξαιρετικές φάσεις κυρίως απο την σούπερ Τσσκά Μόσχας αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο απο τον σέντερ του Ολυμπιακού Τζόι Ντόρσεϊ.
 Απολαύστε τις δέκα καλύτερες φάσεις: