ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Κινητό τηλέφωνο από μπαμπού!!!

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η τεχνολογία διαρκώς αναπτύσσεται με τα υπερσυχρονα μηχανήματα που υπάρχουν. Οι εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων βρίσκουν συνεχώς καινούρια υλικά για την κατασκευή τηλεφώνων. Τα πιο διάσημα υλικα ειναι τα μέταλα (σιδερο,χρυσός,κτλ) και το πλαστικό. Ομως εκτός από τις παραπάνω πρώτες υλες ενας βρετανός φοιτητής κατασκέυασε ένα smartphone από μπαμπού. Η συσκευή αυτή κατασκευάστηκε από τον νεαρό φοιτητή χρησιμοποιόντας μπαμπού ηλικιάς τεσσάρων ετών το οποίο επεξεργάστηκε ειδικά ώστε να αντέχει και να διαρκεί περισσότερο χρόνο. Το μπαμπού ειναι περίεργο υλικό για την κατασκευή ενος τηλεφώνου αλλά είναι πολύ ανθεκτικό στις πτώσεις όπως υποστηρίζει ο νεαρός βρετανός. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το apple iphone 4s καθώς έχει σύστημα android 4.0 ice cream sandwich της google έχει το μισό βαρος απο το iphone και έχει μεγαλήτερη οθόνη. Ολα αυτά που μας φαίνονται δυσνόητα ο βρετανός φοιτητής και όχι μόνο αυτός τα κάνουν να μοιάζουν απλά.

Ανακύκλωση φαρμάκων!

Ολοι ακούμε καθημερινά για την ανακύκλωση των σκουπιδιών. Είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε διότι μειώνουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος αισθητά. Στην Λάρισα όμως εκτός άπο τα σκουπίδια θα ξεκινήσουν να ανακυκυκλωνουν και τα ληγμένα φάρμακα. Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται στα φαρμακεία της Λάρισας αλλά και σε περιοχές του δήμου Λαρισσαίων με απότερο σκοπό να προστατέψουν το περιβάλλον. Οι κάδοι ανακύκλωσης φαρμάκων θα έχουν δυο υποδόχες ώστε να μην αναμειγνύωνται τα στερεά και υγρά φάρμακα με τα κυτταροστατίκα και τα αντικαρκινικά. Σύμφωνα με έρυνες, τα ληγμένα φάρμακα είναι αναγκαίο να περισυλλέγονται διότι προκαλούν σοβαρή ρύπανση στο περιβάλλον. Αξίζουν συχαριτήρια λοιπόν στους αρμόδιους που το σκέφτηκαν γιατι είναι μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα με την ρύπανση. Μακάρι στο κοντινό μελλον να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι αυτήν την σκέψη.

Δεν την σταματαει τίποτα....

Θαυμασμό και δέος προκαλεί η ζωή της 13χρονης Lola Walters να κάνει πραγματικά δύσκολες ασκήσεις και άλματα. Αυτο το κορίτσι πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται νυσταγμός. Πραγματικά πολλες συναθλήτριες της θα την ζήλευαν. Τα ματια της κινούνται συνεχώς με αποτέλεσμα να τα βλέπει όλα διπλά δηλαδή να μην ξέρει οταν τρέχει που ακριβώς βρίσκεται. Ακόμα και οι βαθμολογητές της δεν κατάλαβαν οτι ειχε πρόβλημα με την όραση της, διότι εκτέλεσαι τις ασκήσεις τέλειες.Η μανα της 13χρονης Lola φοβάται όταν κάνει όλες αυτές τις δύσκολες ασκήσεις. Ομως χαίρεται που η κόρη της δεν το βάζει κάτω αν και έχει αυτό το πρόβλημα με την οραση της συνεχίζει να κάνει τα όνειρα της πράξη.