ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη ζούσε για 9 μήνες χωρίς ρεύμα

Η γυναίκα, που είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ, από το Μάιο του 2011 έμενε στο σπίτι της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αδυνατούσε να το πληρώσει.

Σύμφωνα με το thousandnews.gr η 82χρονη, όλο αυτό το διάστημα ζούσε μέσα στο σκοτάδι και το κρύο με μοναδικό φως ένα αναμμένο καντήλι.

Η Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα σε «C», μία βαθμίδα πριν τη χρεοκοπία


Μετά από την σημαντική συμφωνία για την χώρα μας του Eurogroup με την κυβέρνηση μα ολοκληρωθεί το PSI η Fitch Ratings αποφάσισε να μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας σε C

Αυτό σημαίνει ότι όλοι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Προσωπικά η κίνηση αυτή με βρίσκει αντίθετο διότι αν και η πραγματική οικονομία της χώρας μας δεν είναι και στα καλύτερα της παρόλαυτα δεν είναι και σε κατάσταση χρεοκοπίας. 

Η δευτερογενής αγορά έχει το πρόβλημα και αυτό έρχεται να λύσει το κούρεμα.

Νανοτεχνολογία μετατρέπει φυτά σε πλαστικό

Ολλανδοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο μετατροπής φυτικών ουσιών σε πλαστικό χρησιμοποιώντας μια νανοτεχνολογία η οποία προσφέρει μια εναλλακτική στην παραγωγή πλαστικού από πετρέλαιο.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και την εταιρεία Dow Chemical Co παρήγαγε αιθυλένιο και προπυλένιο συστατικές ουσίες των υλικών που συναντώνται από τα CD ως τις μοκέτες και τις τσάντες- αφού ανέπτυξε ένα νέο είδος καταλύτη σιδήρου φτιαγμένο από νανοσωματίδια, τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους από νανοΐνες άνθρακα.

Οι μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Σας θυμίζουμε τις μεγαλύτερες τραγωδίες που... σημειώθηκαν στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους τα όσα ακολούθησαν λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού όταν οπαδοί της Αλ Μάσρι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας πρωτοφανές μακελειό.Καταγγελίες για την αστυνομία η οποία δεν παρενέβη έγκαιρα.Το αποτέλεσμα ήταν πάνω από 1000 τραυματίες και 74 νεκροί που ίσως γίνουν ακόμα περισσότεροι κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ανήλθαν στους 79. Υπάρχουν φόβοι μάλιστα πως θα αυξηθεί ο αριθμός.Η Αλ-Αχλί είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας, ενώ ιστορικά υπάρχει έχθρα με την Αλ-Μαρσί, ποτέ όμως δεν είχαν σημειωθεί τόσο σοβαρά επεισόδια.

Εξελίξεις στην ΑΕΚ

Την απόφαση να υπογράψουν το διακανονισμό οφειλομένων γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, καλώντας παράλληλα όμως τους μετόχους να κάνουν και το δικό τους καθήκον.

«Η ομάδα είναι με τη θηλιά στο λαιμό, ή κόψτε το σχοινί ή σπρώξτε την καρέκλα να τελειώνουμε, μην κρύβεστε πίσω από εγωισμούς και μικροσυμφέροντα» αναφέρουν οι παίκτες της «Ένωσης» στην ανακοίνωση, που ξεκινά με το χαρακτηριστικό, όσο και ειρωνικό «Dear all».

Κρεμάστηκε 24χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 24χρονος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία παραμένουν άγνωστοι, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο 24χρονος άφησε ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του.

Ελπίζω μόνο να μην τον αναγκασε κάποιος να κάνει αυτό που έκανε και να είναι όντως μια αυτοκτονία. Γιατί με τόσους βιαστές που έχουμε εδώ κάτω δεν χρειαζόμαστε και δολοφόνους......

foititatsi.gr