ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι παράγουμε σαν χώρα?

ΕΠΕΙΔΗ

Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.

ΕΠΕΙΔΗ

Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.

Τα είδη της … χυλόπιτας !!

Light χυλόπιτα: Είναι αυτό που λέμε “σε βρήκε ξώφαλτση”. Είναι η μικρή χυλόπιτα, που την έφαγες και είσαι στ’@@ σου. Που δεν θα κάτσεις να σκάσεις κιόλας.

Παράδειγμα 1: Την πέφτεις σε μία γκόμενα σε club, πιάνεις την κουβέντα για 5-10 λεπτά και σου ρίχνει άκυρο με τον τρόπο της. Ε αυτό είναι μια light χυλόπιτα.

Ο έρωτας είναι εθιστικός

Νευροεπιστήμονες του Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook …

εξέτασαν μέσω μαγνητικού τομογράφου τους εγκεφάλους 10 γυναικών και 7 αντρών που υποστήριζαν ότι ήταν πολύ ερωτευμένοι. Η σχέση των συμμετεχόντων διαρκούσε από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια.

Οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες των συντρόφων τους, καθώς και φωτογραφίες προσώπων που τους έμοιαζαν. Διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος των ερωτευμένων συντρόφων παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στα κέντρα που σχετίζονται με την ανταμοιβή και την κινητοποίηση, ακόμη και όταν τους έδειχναν τη φωτογραφία του συντρόφου τους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το ερωτικό πάθος και ο εθισμός στα ναρκωτικά ενεργοποιούν περίπου τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου. Ο Arthur Aron, ψυχολόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook δήλωσε: «Ο παθιασμένος έρωτας “χρησιμοποιεί” το ίδιο σύστημα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν ένας άνθρωπος είναι εθισμένος στα ναρκωτικά».medicalnews

Η γοητεία είναι στο DNA μας ή την καλλιεργούμε μεγαλώνοντας?

Γοητεία, ιδιαιτερότητα, “κάτι”... Είναι μερικοί από τους πολλούς όρους για να περιγράψουμε την αύρα που εκπέμπει ένας άνθρωπος και μας ελκύει, μαγικά θα λέγαμε, πάνω του.

Εκείνη βάζει μπλε σκιά στο μάτι, για να τονίζει το γαλάζιο βλέμμα της. Εκείνος “λούζεται” με το άρωμά του, για να ενισχύσει το αρρενωπό προφίλ του. Η μικρή γκρινιάζει, γιατί θέλει να βάλει την ροζ ζακέτα στον παιδικό σταθμό. Όσο μεγάλες και αν είναι οι αποστάσεις που μας χωρίζουν, όλοι θέλουμε να αρέσουμε, να εισπράττουμε βλέμματα θαυμασμού ή και ζήλειας.

Πράσινο φως από Σαμαρά περιμένει ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις για τη ροή φυσικού αερίου στη χώρα μας από την Τουρκία, μια χαραμάδα φωτός φαίνεται να ανοίγει από τη μεριά της Ρωσίας αναφορικά με τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, μετά και την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, κύκλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα διαμηνύουν πως "το πράσινο φως για τον αγωγό θα πρέπει να το δώσει ο Σαμαράς".

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως βάσει δηλώσεων του αναπληρωτή προέδρου της ρωσικής εταιρείας Transneft, Mikchail Barkov,