ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Εξελίξεις στον ΟΦΗ

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν ρίξει όλο το βάρος στο θέμα των προσφυγών ενώ μάλιστα στην Δ.Ε. της ΠΑΕ γίνονται και σκέψεις ώστε να προσληφθεί ένας νομικός που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα θέματα των προσφυγών.
Οι τακτοποίηση των 23 προσφυγών είναι σε προτεραιότητα στον ΟΦΗ και κυρίως αυτές των Γκέρμπερ, Μάουρερ, Μπερτίν και Μπαρκαουάν οι οποίες βρίσκονται και στα Ευρωπαϊκά όργανα ώστε ο ΟΦΗ να μην αντιμετωπίσει κυρώσεις. Στην ομάδα βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με τους δικηγόρους των παικτών και οι εξελίξεις με τους πρώην ποδοσφαιριστές δείχνουν να βαδίζουν σε καλό δρόμο, ενώ στον ΟΦΗ θα προσπαθήσουν να μεταπίσουν τον Μάουρερ ο οποίος αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής.

Καταπολέμησαν καρκινικά κύτταρα με ασήμι

Σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες, κυρίως εναντίον του καρκίνου του μαστού και του εντέρου, παρουσιάζει ο άργυρος, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Λιντς έδειξε ότι τα στοιχεία που περιβάλλουν τα κεντρικά άτομα του αργύρου μπορούν να σκοτώσουν κάποια καρκινικά κύτταρα, όπως ακριβώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία.

Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου....

Θα θέλαμε σας ενημερώσουμε ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα μπορούν να κάνουν τη δήλωση μαθημάτων τους για το εαρινό εξάμηνο στο Student’s Web από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου εώς και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, ο κάθε φοιτητής θα πρέπει

«Ξεκολλούν» οι πάγοι της Ανταρκτικής

Τεράστια ρωγμή μήκους 30 χλμ θα δημιουργήσει παγόβουνο

Λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής πολύ γρηγορότερα από ότι πίστευαν οι επιστήμονες σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Νational Geographic.

Ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, περίπου στο μέγεθος της Νέας Υόρκης είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έτοιμο να ξεκολλήσει και να δημιουργήσει ένα μεγάλο παγόβουνο, που μάλιστα θα ανεβάσει επικύνδυνα τη στάθμη της θάλασσας. Η ρωγμή είναι μήκους 30 χιλιομέτρων και εύρους 80 μέτρων και η φωτογραφία που παρουσιάζεται τραβήχτηκε από δορυφόρο της ΝΑSA.

«Πόσο θα απομακρυνθεί το παγόβουνο μόλις ξεκολλήσει, είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί«, λέει ο ερευνητής της NASA Eric Rignot στο περιοδικό.

Γαλαζοπράσινη ανταρσία βουλευτών

Από τη μια ζητούν να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και να … αναγκαστούν να ψηφίσουν τα νέα οδυνηρά μέτρα για να … μπορέσουν να κατέβουν και στις περιφέρειές τους χωρίς να φοβούνται γιουχάισμα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Από την άλλη πάλι δηλώνουν δημόσια, αλλά και οργανώνονται προκειμένου να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Το κίνημα «δεν ψηφίζω» στη Βουλή φαίνεται ότι λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις

Κατάληψη στη Νομική Αθηνών

Σε κατάληψη του νέου κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Σινά, προχώρησαν αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ομάδες φοιτητών και άλλων πολιτών, με στόχο να εγκαταστήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους, εν όψει των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων του τετραημέρου για την ψηφοφορία στη Βουλή. 

Οι πιο … κακοί οι φοιτητές !

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν έναν όρο, το «college dropout», για να περιγράψουν όσους δεν ολοκλήρωσαν, για διάφορους λόγους, τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Συχνά δε τον χαρακτηρισμό αυτό τον αποδίδουν όχι ως μειονέκτημα, όχι ως ψόγο, αλλά για να τονίσουν τη σημασία ενός επιτεύγματος, ή την επιτυχία κάποιου …

Φαγητό σε εστιατόριο… μέσα σε καταρράκτη!

Ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία των Φιλιππίνων, γνωστό για την πολυτέλεια και τις ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του αλλά και για το ειδυλλιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι χτισμένο, είναι το Villa Escudero, στην επαρχία Quezon.

Αναζητούνται άμεσα 2.500.000εκ.

Όσο καθυστερούν οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό τόσο σε πιο δύσκολη θέση έρχονται οι πράσινοι καθώς, σύμφωνα με αθλητική εφημερίδα, το Τριφύλλι χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα 2,5 εκατομμύρια ευρώ λόγω ΟΥΕΦΑ.Οι πράσινοι θα πρέπει να βρουν μέχρι το τέλος του μήνα το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό διότι θα πρέπει να περάσουν από την Πειθαρχική Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Οι πράσινοι θα εμφανιστούν ενώπιον της συγκεκριμένης επιτροπής προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις για χρέη προηγούμενων ετών. Όπερ σημαίνει πως θα πρέπει ή να παρουσιάσουν τα χρήματα αυτά ή τους τρόπους που θα βρουν τα χρήματα αυτά για να λύσουν τα όποια ζητήματα υπάρχουν.
Στο μικροσκόπιο της ΟΥΕΦΑ
Ακόμα, πάντως, και αν παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ο Παναθηναϊκό, δεν σημαίνει ότι έβγαλε κι από πάνω του τον... μπαμπούλα της ΟΥΕΦΑ. Διότι οι πράσινοι θα βρίσκονται υπό την εποπτεία της και στα τέλη Μαρτίου θα περάσουν από νέο έλεγχο όπου θα πρέπει να παρουσιάσουν και το πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το να μην εισαι στο όριο του financial play που ορίζει η UEFA σημαίνει οτι και το πρωτάθλημα να πάρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα έχει το δικαίωμα να σημετάσχει σε Ετρωπαϊκές Οργανώσεις οπως το Champions League. Ας ελπίσουμε οτι τα λεφτά θα βρεθούν και όλα θα πάνε καλά.

Καταστροφές σε ελληνική χριστιανική μονή στο Ισραήλ

Ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι, χτισμένο στο σημείο όπου σύμφωνα με την παράδοση βρισκόταν το δέντρο από το ξύλο του οποίου κατασκευάστηκε ο σταυρός του Ιησού, έβαλαν στο στόχαστρο βάνδαλοι, οι οποίοι ζωγράφισαν στην πρόσοψή του ένα γκράφιτι με τη φράση «Θάνατος στους Χριστιανούς».

Οι λέξεις «price tag» (τίμημα), γραμμένες σε ένα μισοκατεστραμμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από τη Μονή του Τιμίου Σταυρού, υποδηλώνουν ότι υπεύθυνοι για τον βανδαλισμό είναι εξτρεμιστές Εβραίοι έποικοι.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των αστέγων υλοποιεί ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοφαίρου (ΟΠΑΠ), σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κλίμακα». Οπως ανακοινώθηκε, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και κάθε...