ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Από ναυάγιο σε ναυάγιο το μνημόνιο της τρόικας

Σε βαθιά ύφεση και «κούρεμα» χρεών οδηγεί η λανθασμένη συνταγή της αυστηρής λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα στους αδύναμους κρίκους του ευρώ και η οποία ωθεί τις οικονομίες σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει τόσο από την περίπτωση της Ελλάδας όσο και από αυτήν της Πορτογαλίας, που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο ως το «καλό παιδί» της Ευρωζώνης, μια και υιοθέτησε ακόμη πιο σκληρά μέτρα από αυτά που της πρότειναν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.
Σήμερα όμως -όπως παραδέχονται ανώτατοι αξιωματούχοι και διεθνείς αναλυτές- η Πορτογαλία οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς ένα δεύτερο πακέτο στήριξης ή μια αναδιάρθρωση του χρέους της κατά τα πρότυπα του ελληνικού PSI+!

«Εγκόσμιος απολογισμός του 2011»

Γράφει ο Θοδωρής Γκαλμπένης

Οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να μην θέλουμε να στρέψουμε το κεφάλι στο παρελθόν. Από φόβο μήπως συναντήσουμε ή δούμε κάτι που δεν θέλουμε; Από τρόμο μήπως μας πειράξει η σκηνή που θα αναπολήσουμε, ή επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον μας; Ο καθείς για τους δικούς του λογούς. Ακούω πολλούς να ισχυρίζονται: «Έχω χτίσει ένα τοίχος μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος μου και δεν πρόκειται να το γκρεμίσω ποτέ».

Στις 15:00 η σύσκεψη Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών

Για τις 3 το μεσημέρι μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κάτι μου λέει πως πάλι άδικος θα πάει ο χρόνος τους. Ας πήγαιναν καλύτερα για κανενα καφέ. Το ιδιο αποτελεσμα θα είχε.