ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Γενικά
Η αντισύλληψη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την εποχή μας. Από πολύ παλιά όλες οι ανθρώπινες φυλές και οι κοινωνίες χρησιμοποιούσαν μέσα και μεθόδους για να ελέγχουν την γονιμότητα τους, σύλληψη.
Βασική ερώτηση είναι τι σημαίνει αντισύλληψη. Ενδεικτικά, αντισύλληψη σημαίνει οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζεύγη να κάνουν παιδιά όποτε θέλουν και όσα  θέλουν και να απολαμβάνουν τις σεξουαλικές σχέσεις χωρίς το άγχος της αθέλητης και απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης.

Μέτοχος ο Κέβιν Γκαρνέτ!

Ο Κέβιν Γκαρνέτ μιμείται το Λεμπρόν Τζέιμς και αγοράζει μικρό ποσοστό μετοχών της Ρόμα! Όπως ακριβώς έχει πράξει ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ, πράττει κι αυτός των Μπόστον Σέλτικς...

Η πληροφορία υπήρχε και θέλει τον Τζέιμς Παρλότα να αγοράζει το ποσοστό για τον Γκαρνέτ, καθώς είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που έκαναν το καλοκαίρι τη συμφωνία για να πάρει την ομάδα - σύμβολο της αιώνιας πόλης, η Fenway group, με πρόεδρο τον Τόμας ΝτιΜπενεντέτο.

Πρόκειται για την ίδια εταιρία στην οποία ανήκουν οι Boston Red Sox. Τώρα, κι ο Γκαρνέτ μπαίνει στο παιχνίδι, δεν αποκλείεται επομένως, να τον δούμε κάποια στιγμή στο Ολύμπικο για να παρακολουθήσει αγώνα του Φρανσέσκο Τότι και των υπολοίπων παικτών του Λουίς Ενρίκε...

Τι ενοχλεί τους άντρες σε μια γυναίκα, βάση του ζωδίου τους!

Όλοι οι άντρες θα ήθελαν να έβρισκαν την τέλεια γυναίκα. Ή έστω κάποια …που να της μοιάζει. Που να έχει περισσότερα προτερήματα παρά ελαττώματα, σημαντικά τουλάχιστον. Βέβαια, το τι θεωρεί ο καθένας ελάττωμα διαφέρει.

Έτσι, ορισμένα πράγματα μπορεί να φαίνονται ανυπόφορα σε κάποιους, ενώ ανεκτά σε άλλους. Παίζει ρόλο το ζώδιο ενός άντρα ως προς το τι τον ενοχλεί περισσότερο σε μια γυναίκα; Φυσικά και παίζει.

Χρήσιμες οικονομικές πληροφορίες

  • Το ελληνικό χρέος βρίσκεται στα 328,6 δισσεκατομύρια ευρώ.
  • Η ανεργία κυμαίνεται στο 18,2%
  • Το Ακαθαριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας είναι 230,2 δισσεκατομύρια ευρώ. 
  • Το δημόσιο έλλειμμά κυμαίνεται στο 10,5% του ΑΕΠ.
  •  Τα υποχρεωτικά διαθέσιμα των τραπεζών μειώθηκαν από 10% σε 8% τον προηγουμενο μήνα.
  • Ο όγκος των συναλλαγών στο χρηματιστήριο χθες ήταν 24 εκατομύρια ευρώ.
  • Το σταθερό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι 1%
  • Η ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου είναι 1,33
  • Η ισοτιμία ευρώ-αγγλικής λίρας είναι 0,849

Με το δεξί ο Γιαννιώτης!

Αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης στον πρώτο του αγώνα για το 2012 μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδινου.

ΗΠΑ: αλιείς πυροβολούν θαλάσσια λιοντάρια

Οκτώ θαλάσσια λιοντάρια βρέθηκαν νεκρά στην Ουάσιγκτον το τελευταίο διάστημα.
Τα επτά εξ αυτών εντοπίστηκαν πρόσφατα στον ποταμό «Nisqually», ενώ το όγδοο βρέθηκε στις 23 Ιανουαρίου στο δυτικό Σηάτλ.
Όλα τους έφεραν τραύματα από σφαίρες.
Οι αλιείες προσπαθούν να «απαλλαγούν» από τα θαλάσσια λιοντάρια, που προστατεύονται από την Αμερικανική Σύμβαση για τα Θαλάσσια Θηλαστικά, επειδή τρέφονται με σολομό.
Η υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής της Ουάσιγκτον καθώς και η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας διεξάγουν έρευνα για τα περιστατικά.
«Οι αλιείς ενοχλούνται από τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνια. Υπάρχουν αναφορές για θαλάσσια λιοντάρια που έχουν πυροβοληθεί με καραμπίνα ή φέρουν τραύματα που προκλήθηκαν από ανθρώπους», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η  Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας.

econews