ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στο φως οι θησαυροί της πόλης!Ένας πολύτιμος θησαυρός που έκρυβε στα έγκατα της η Μακεδονική γη αποκαλύπτεται, χάρη στις μεθοδικές αρχαιολογικές ανασκαφές που εκτελούνται στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης(Πάλι καλά,βγήκε και κάτι καλό από όλο αυτο το έργο,που η αλήθεια είναι,ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον,πιο πολύ ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Συμπρωτεύουσας,παρά τους διευκολύνει).
Χρυσά στεφάνια, εδώλια και χιλιάδες αντικείμενα καθημερινής χρήσης, μέχρι και ολόκληροι ναοί, απομεινάρια της λαμπρής, μακραίωνης ιστορίας της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως.

Αύξηση του νέου δανείου για την Ελλάδα στα 145 δισ. ευρώ εξετάζει η τρόικα

Ακόμα μεγαλύτερο από τα αρχικώς συμφωνημένα 130 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να είναι το ποσό της ενίσχυσης που θα λάβει η Ελλάδα με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, εκτιμούν κύκλοι της ΕΕ λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Spiegel, υπάρχουν σκέψεις στην τρόικα να ανέλθει η βοήθεια στα 145 δισ. ευρώ.

«Η συνέπεια, της συνέπειας, τη συνέπεια, την συνεπείαν, ω συνέπεια…»

Γράφει ο Θοδωρής Γκαλμπένης.

Κυριακή σήμερα και μία νέα εβδομάδα βρίσκεται επί θύραις. Στέκεται μερικές ώρες πιο πέρα και μας κοιτάζει με ανεξιχνίαστο βλέμμα και σκοπό. Τι θα φέρει άραγε; Κανείς δεν το γνωρίζει. Μία καινούρια εβδομάδα πρόκειται να διαβεί το κατώφλι της ζωής μας κι εμείς καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε απροσδόκητο πρόβλημα, να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε ανέλπιστο εμπόδιο, να επιβιώσουμε υπό οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες.

Ο Μιχαλολιάκος, ο Λαλιώτης, ο Τζουμάκας και η... νύχτα των Ιμίων

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στην εκδήλωση " από τα Ίμια στο ΔΝΤ" που διοργάνωσε η αντιμνημονιακή πρωτοβουλία της ΝΔ στην ΕΣΗΕΑ. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Νίκος Βαλάχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου και δημοτικός σύμβουλος του μεγάλου λιμανιού. Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη του δημάρχου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Βουλή την επομένη της κρίσιμης νύχτας και λίγες στιγμές μετά το περιβόητο "ευχαριστώ" του Σημίτη στους Αμερικάνος.