ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Το Facebook κάνει υποχρεωτικό το Timeline σε όλους τους χρήστες.

Ο νέος σχεδιασμός του προφίλ κάθε χρήστη στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Timeline γίνεται υποχρεωτικό για όλους τους χρήστες και δεν υπάρχει η επιλογή για επιστροφή στο προηγούμενο design.

Ο εφιάλτης του Ε. Βενιζέλου για την ψηφοφορία των άρθρων - Τι φοβόταν ο υπουργός

Μπορεί σήμερα η Κυβέρνηση να δηλώνει πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, μετά το φιάσκο της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου - όπου καταψηφίστηκε η τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία ενώ η ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έβαλε σε κίνδυνο και αρκετά άλλα άρθρα - όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέχρι την τελευταία στιγμή «κρατούσε την ανάσα του»… Θεωρούσε πολύ πιθανό η χθεσινή νύχτα να έκρυβε… ανατροπές!

Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στο Φάληρο ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημιεώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Προσπαθούν να σώσουν τον 13ο-14ο μισθό!

Στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτατου και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στο διάλογο που συνεχίστηκε την Τετάρτη. Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου.

NASA: Τεράστια διαστημική καταιγίδα

"Η NASA προειδοποιεί για μία άνευ προηγουμένου «διαστημική καταιγίδα», καθώς ο ήλιος θα ξυπνήσει από έναν «βαθύ ύπνο» γύρω στο 2013, προκαλώντας 20 φορές μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από αυτή του τυφώνα Κατρίνα."
Ανώτατα στελέχη της NASA πιστεύουν πως η μεγάλη αυτή καταιγίδα θα χτυπήσει σαν αστραπή και θα προκαλέσει καταστροφές παντού, από το νοσοκομειακό εξοπλισμό, τα τραπεζικά συστήματα και τα μηχανήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μέχρι τις οικιακές μας συσκευές, τους υπολογιστές, τα iPods και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

Ενας μικροσκοπικός... σκληρός δίσκος...

Καταφεραν να κατασκευάσουν μαγνητική συσκευή αποθήκευσης η οποία αποτελείται μόλις από 96 άτομα.
Η επιτυχία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικροσκοπικά σκληρούς δίσκους που μπορούν να αποθηκεύσουν 200 ​​έως 300 φορές περισσότερο ογκο πληροφοριών από ότι μπορούν σήμερα.


Οι επιστήμονες της IBM και του Γερμανικού Κέντρου για την Free-Electron έχουν ήδη καταφερει να χτίσουν την μικρότερη έως τωρα μονάδα στον κόσμο της μαγνητικής αποθήκευσης, χρησιμοποιώντας μόνο 96 άτομα για να δημιουργήσουν ένα byte δεδομένων.