ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Η χρονιά του δράκου του μαύρου νερού

Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στη Χρονιά του Δράκου. Κάπου 1,3 δισ. Κινέζοι αλλά και πολλοί ακόμα πολίτες ασιατικών χωρών που ακολουθούν το κινεζικό ημερολόγιο, την υποδέχθηκαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια. Ειδικοί επί του κινεζικού ωροσκοπίου και του φενγκ σούι, αστρολόγοι και γεωμάντες, βάλθηκαν να κάνουν τις πρέπουσες προβλέψεις.

H συνταγή του καλού φοιτητή Νο1

 Του Άγγελου Πρατσίνη

Οι περισσότεροι λένε πως φοιτητής και μαγειρική δεν συνάδουν, εγώ αντίθετα πιστεύω ο΄τι οι φοιτητές είναι οι πιο ενεργοί , ερασιτέχνες μάγειρες! Ίσως όχι με τη θελησή τους αλλά απο ανάγκη τις περισσότερες φορές. Κάπως δεν πρέπει να θραφούν κι εκείνοι τώρα που δεν έχουν τη μαμά να μαγειρεύει όλη μέρα γι' αυτούς ; Ίσως σε κάποιους να φαίνεται δημιουργικό βέβαια και να το κάνουν με απόλυτη ευχαρίστηση, κι όχι μόνο για να μην ''πεθάνουν'' απο την πείνα. Ξέρω κι ο ίδιος πως είναι δύσκολο όταν γυρνάς απο τη σχολή σου να πρέπει να μπείς στην κουζίνα, κι αν όχι δύσκολο βαρετό, όμως αν το δείς με λίγο διαφορετικό τρόπο και το διασκεδάσεις, και δεν θα χεις πρόβλημα με τη διατροφή σου και θα αναπτύξεις ικανότητες που πολλοί θα ζήλευαν.

Κοινωνική αναταραχή και κοινωνική έκρηξη : Τι είναι ; Αντιμετωπίζονται ;

Κοινωνία: ένας όρος πολυσήμαντος, ένας όρος που περιγράφει το σύνολο των ανθρώπων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε μία οποιαδήποτε πληθυσμιακή ομάδα. Κοινωνική αναταραχή και κοινωνική έκρηξη : δύο όροι φορτισμένοι με αρνητικά και λυπηρά συναισθήματα, οι οποίοι δηλώνουν τη χαλάρωση των κοινωνικών δεσμών και πολλές φορές οδηγούν στη διάλυση της κοινωνίας και την αλληλοεξόντωση μεταξύ των μελών της. Να σημειωθεί πως η κοινωνική αναταραχή φέρνει την κοινωνική έκρηξη και κατ'επέκταση η μία ομάδα της κοινωνίας προσπαθεί να επιβληθεί στις υπόλοιπες δημιουργώντας κλίμα δοιχόνιας και αλληλοσπαραγμού.

Οι Νόμοι του Μέρφυ κατα την διάρκεια της εξεταστικής

Βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής και είσαι πρωτοετής; Αν "ναί" τότε οφείλεις να διαβάσεις τους πιο κάτω...

άγραφους κανόνες και να ενημερωθείς, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.

(Και να μην εισαι πρωτοετής πάλι διαβασε τους καλό θα σου κάνει):

Η αρχαιότερη ελιά του κόσμου

Βρίσκετε στο χωριό Βούβες στα Χανιά της Κρήτης (και συγκεκριμένα στις κάτω Βούβες) στην είσοδο του χωριού λίγο μετά το ιστορικό στα χρόνια της κατοχής Μάλεμε, στην αυλή της κας Καραπατάκη.
Στην περιοχή υπάρχουν και άλλα ελαιόδεντρα επίσης αιωνόβια περίπου της ίδιας χρονολογίας, πράγμα που μαρτυρά έναν αρχαίο ελαιώνα.
Τα ευρήματα αρχαίου οικισμού στην ευρύτερη περιοχή, μαρτυρούν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του ανθρώπου από την αρχαιότητα.
Η ακριβής ηλικία της ελιάς είναι δύσκολο να εντοπισθή και πιθανολογείται ανάμεσα στα 2500 έως τα 5000 χρόνια.

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ


Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία της επιφανείας της γης το 2011 ήταν εννεά φορές πιο ζεστή από το 1880, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. Η διαπίστωση αυτή συνεχίζει μια τάση στην οποία εννέα από τα 10 θερμότερα έτη στην σύγχρονη καταγραφή μετεωρολογικών έχουν συμβεί μόλις από το 2000.Πουλάει ελληνικό ελαιόλαδο με τιμή 82 Ευρώ το κιλό!

Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος
Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του... Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».

Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας,

Προκλητική η ΚΕΔ!

Ο Γιώργος Δούρος είναι το νέο... αφεντικό της διαιτησίας καθώς πήρε την θέση του υπεύθυνου ορισμού για την Σούπερ Λίγκα, «τελειώνοντας» τον Κύρο Βασσάρα!Μετά τον... χαμό των τελευταίων εβδομάδων και την γκρίνια των περισσοτέρων ομάδων για τα... φαλτσοσφυρίγματα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας και προχώρησε σε μια σειρά από αλλαγές όσο αφορά την κατανομή αρμοδιοτήτων των μελών της, σε ό,τι αφορά τους ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Εθνικών Πρωταθλημάτων 2011-2012, έως το τέλος της περιόδου.