ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Αν όντως ξυπνήσαμε, ας σταματήσουμε να "χουζουρεύουμε"!

Του Ευθύμιου Τσίρκου*

Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική κατάσταση για τον άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από μείωση της αντίληψης και περιορισμένη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Ο «ύπνος», που σε πολλά σημεία της πρόσφατης ιστορίας μας εξυπηρέτησε διάφορα συμφέροντα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αποδείχτηκε καταστροφικός. Ωστόσο ακόμη και σήμερα ορισμένοι πολίτες, απλοί ή επιφανείς, παραμένουν πνευματικά και σωματικά απόντες από τις εξελίξεις.

Πώς η Ελλάδα έγινε η χώρα των 2 οικονομικών άκρων?

Οι φτωχοί έχασαν τα 2/3 του συνολικού εισοδήματός τους, εν αντιθέσει με τους πλούσιους που το αύξησαν. Η ψαλίδα ανοίγει συνεχώς μεταξύ πλουσίων και φτωχών, η μεσαία τάξη συρρικνώνεται και η ανεργία αυξάνει σταθερά. Και το μέλλον προοιωνίζεται χειρότερο.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από συνεχόμενη άνιση κατανομή του εισοδήματος τον τελευταίο

Επιστήμονες ανακάλυψαν την έκτη γεύση!

Η έκτη γεύση είναι η λιπαρή!
Η νέα ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη αντιμετώπιση της παχυσαρκίας...
 
Επί μακρόν οι ειδικοί πίστευαν ότι η ανθρώπινη γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει μόνο

Ποιο είναι το δυνατότερο… πλάσμα στον κόσμο;

Μιλώντας για το ισχυρότερο πλάσμα στον κόσμο, οι περισσότεροι άνθρωποι -και όχι άδικα!- σκέφτονται αμέσως τον ελέφαντα. Πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού ο όγκος συνήθως ταυτίζεται και με τη δύναμη!
Αυτή η σκέψη, όμως, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και θα το αντιληφθείτε στο έπακρο διαβάζοντας τη συνέχεια του άρθρου.

Όλα τα μυστικά της Google αναζήτησης!

Όλοι μας έχουμε χρησιμοποιήσει την αναζήτηση της Google.  Ξέρουμε όμως όλοι πως να κάνουμε αυτή την αναζήτηση πιιο αποτελεσματική? Προσωπικά έχω χάσει πολύ από τον χρόνο μου ψάχνοντας σε σελίδες αποτελεσμάτων να βρω αυτό που θέλω πριν διαβάσω αυτόν τον οδηγό. Δείτε κι εσείς κάποια απλά κολπάκια που θα σας φανούν χρήσιμα:

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν ερωτεύεστε;

Όταν ερωτεύεστε οι ορμόνες στο σώμα σας παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αλλαγές. Στους άνδρες, η… ορμόνη τεστοστερόνη που αυξάνει την επιθετικότητα και τη σεξουαλική ορμή, μειώνεται.
Αντίθετα στις γυναίκες, η τεστοστερόνη που  είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική ορμή των γυναικών, αυξάνεται.

Και στα δύο φύλα αυξάνεται σημαντικά

SUPER (League) FOOTBALL ON ICE!!

Το επιτυχημένο show που παίζεται στον ΑΝΤ1 κάθε Κυριακή βράδυ,φαντάζομαι όλοι θα το ξέρετε.Κι αν δε το βλέπετε,σίγουρα θα το έχετε ακουστά.Μιλάμε βεβαίως για το ''Dancing on ice''.Χθές όμως,ο "χορός στον πάγο" έλαβε χώρα σε δύο μέρη.Το ένα ήταν το στούντιο που γίνεται κανονικά κάθε φορά το "καλλιτεχνικό" πρόγραμμα και το άλλο ήταν (δε μπορείτε να φανταστείτε;),ένα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ (υποτίθεται) της SUPER League!! Και εδώ είναι το θέμα μας.
Στους Ζοσιμάδες,παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν και μόνο ποδόσφαιρο δε μπορούσε να παιχτεί,ο αγώνας διεξήχθη ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και με το νόμο υπ' ευθύνη του Ηλία Σπάθα,του συνδέσμου Πειραιά.Αγώνας μεταξύ του τοπικού ΠΑΣ Γιάννενα και του Παναθηναϊκού.

Δεν γιορτάζει η Θεσσαλονίκη την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της δήλωσε ο Μπουτάρης

Δεν θα γιορτάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό όπως δήλωσε ο δήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή». Είχαν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες για τις γιορτές οι οποίες μέσα σε άλλα περιελάμβαναν πυροτεχνήματα από τα κάστρα για να έχει θέα όλη η Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες δραστηριότητες στους δρόμους της πόλης, όταν έδωσε εντολή να ακυρωθούν όλα γιατί όπως είπε είναι πιο σημαντικό το μουσικό φεστιβάλ του Οκτωβρίου.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ……