ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Εκτροπές και παρεκτροπές σε χορό γύρω από τα ΑΕΙ

Οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΑΕΙ βιώνουν εδώ και δεκαετίες τις συνέπειες σπασμωδικών παρεμβάσεων από περαστικές κυβερνήσεις, ελλείψει ενός επεξεργασμένου στρατηγικού σχεδιασμού. Κατά το τελευταίο έτος, βιώνουν την επιχείρηση καθολικής σπίλωσης, που εφαρμόστηκε ως εργαλείο-αποκύημα πολιτικής κρίσης σε όλους πρακτικά τους επαγγελματικούς κλάδους.
Πώς ψηφίστηκε ο νόμος 4009/2011; Είναι ο μόνος νόμος

Επιπλέον έκπτωση στους φοιτητές για τις συγκοινωνίες....πότε ;;;;

Μία έκπτωση που έχει συμφωνηθεί εδώ και μήνες από 4 υπουργούς, και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2011, όμως έχει μεινει στα χαρτιά. Παρ' όλο που η εφαρμογή του νέου νομοπλαισίου για την παιδεία αποτελεί πλέον γενονός, η μέριμνα όσων αφορά τον φοιτητικό οβωλό δεν εφαρμόζεται.

"Μονοκούκι" στην... καυτή Τζούλια!

Η μεγάλη σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια, λίγο πριν φύγει για να κατακτήσει τη βιομηχανία του πορνό στο Λος Άντζελες.

Έγινε τίποτα;Τσιμουδιά...

Εκνευριστική έχει καταντήσει πια αυτη η εκνευριστική διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο...Μετά τα οσα έγιναν στο γήπεδο των Ιωννίνων στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννενα-Παναθηναϊκός,κανένας θεσμικός ή πολιτικός φορέας δεν βγήκε να τα καταδικάσει.Αυτό που συμβαίνει ειναι άκρα ντροπιαστικό και με κάνει να φέρω στην μνήμη μου τα λόγια που είχε πει ο Δώνης μετα τον τελικό κυπέλλου

Διάσημα νομίσματα κατα τους αιώνες

Πολλά νομίσματα με ιδιαίτερη αξία θα μπορούσε να βρει κανείς από την ιστορία της ανθρωπότητας. Κάποια από αυτά όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλοείτε επειδή έγιναν ευρύτερα αποδεκτάεκφράζοντας την πολιτική και οικονομική ισχύ του κράτους που τα κυκλοφόρησε είτε επειδή εμφανίστηκαν σε εποχές μεγάλης ιστορικής εξέλιξης. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω:

Σώθηκαν 800 σκυλιά που θα γίνονταν «μεζές» σε εστιατόρια του Βιετνάμ

Πλοιάριο που θα μετέφερε 800 σκυλιά με προορισμό εστιατόρια του Βιετνάμ σταμάτησαν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στον ποταμό Μεκόνγκ οι Αρχές της Ταϋλάνδης.

Μετά από πληροφορίες, αστυνομικοί και αξιωματικοί του λιμενικού της Ταϋλάνδης

Θεραπεία καρκίνου - Η μερική αναγνώριση της Ηλεκτρομαγνητικής θεραπείας

Όλοι γνωρίζουμε τον πανίσχυρο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον περίφημο FDA, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για μεροληπτική «κάλυψη» των χημικο-φαρμακευτικών εταιριών και για τον «πόλεμο» που ασκεί εναντίον των εναλλακτικών θεραπειών και μεθόδων.
Πολλές φορές έχουμε δείξει ότι μια τεράστια πληγή των κρατικών δαπανών είναι τα χρήματα για την κάλυψη των πανάκριβων αντικαρκινικών θεραπειών. Ένα ολόκληρο κύκλωμα

Μορφές εναλλακτικής θέρμανσης

Με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αλλά και την οικονομική ένδεια των
τελευταίων χρόνων, αναζητήσαμε από έγκυρες πηγές στο διαδίκτυο μεθόδους που ικανοποιούν τόσο
την ανάγκη για άμεση θέρμανση όσο και την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για αποταμίευση!
Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι οι εποχές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της τζακόσομπας φαντάζουν