Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

35 είδη καρχαρία ζουν στις ελληνικές θάλασσες!

Οι μικροί καρχαρίες που εμφανίζονται κατά καιρούς στις ελληνικές παραλίες όπως συνέβη πρόσφατα στο Πόρτο Γερμενό. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για τα ελληνικά νερά.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν ακόμη και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες -οι γνωστοί ως δολοφόνοι από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ- οι οποίοι μάλιστα ευθύνονται για τουλάχιστον δύο θανάτους κολυμβητών στη χώρα μας.


Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος αν και υπάρχουν μεγάλοι λευκοί ή άλλα είδη που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα περισσότερα θεωρούνται άκακα. Γενικότερα μάλιστα ο καρχαρίας δεν είναι εχθρός του ανθρώπου, αντίθετα σπάνια επιτίθεται. Στη χώρα μας αν και μετράμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες από επιθέσεις καρχαριών η τελευταία επίθεση σημειώθηκε πριν 29χρόνια.

Ζουν σε μεγάλα βάθη, οι εμφανίσεις τους κοντά στην ακτή είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πιθανότητα να φτάσουν ως την αμμουδιά όπως στην περίπτωση του Πόρτο Γερμενό είναι έως απίθανη. Αν συμβεί τότε πρόκειται για μικρό καρχαρία που θεωρείται ακίνδυνος.

Πηγή: news667.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου