Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Greek σουβλάκι στην... Αλάσκα!

Greek σουβλάκι στην... Αλάσκα!
Ο γύρος και η ελληνική σαλάτα θα σερβίρονται πλέον και στην παγωμένη Αλάσκα, καθώς εκεί επέλεξε...
να ανοίξει ελληνικό εστιατόριο ένας σεφ από το Λος Άντζελες.

Ο λόγος για τον Alfredo Garcia, ο οποίος  το Μάιο του ’11 μετακόμισε μαζί με τη γυναίκα του, στο Valdez της Αλάσκας, καθώς οι δουλείες του δεν πήγαιναν καλά λόγω της οικονομικής κρίσης. Αρχικά δούλεψε σαν σεφ σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως οι δουλειές να πάνε καλά. Το ζευγάρι μετακόμισε σε άλλη πόλη, με τον Alfredo να αναζητά –δίχως αποτέλεσμα- μια καλύτερη δουλειά.


Μία μόλις ημέρα πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα, πήγαν στο Kodiak, πόλη του ομώνυμου νησιού που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πολιτείας της Αλάσκα. Ο Alfredo Garcia χρειάστηκε 4 μήνες για να ανοίξει το εστιατόριο Sparrows. Σερβίρει γύρο, ελληνικές πίτσες και κάθε μέρα βγάζει 5 διαφορετικές σπεσιαλιτέ.

Μαγειρεύει κυρίως με φρέσκα υλικά και με εξαίρεση τις τηγανιτές πατάτες και τα onion rings, όλα τα φαγητά είναι φτιαγμένα από τον ίδιο. "Είναι δύσκολα να βρεις φρέσκα υλικά εδώ. Έτσι κάνουμε όμως στην Ευρώπη", λέει χαρακτηριστικά.

Από τη χώρα μας εισάγει αρνί, φέτα και άλλα υλικά. "Στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις όνειρα", λέει η γυναίκα του, Betty. "Εδώ έχω όνειρα. Η πόλη είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι θέλουν να τα καταφέρουμε", καταλήγει.

Πληροφορίες: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου