Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Δέκα συνήθειες που είχαμε μικροί!! Ekselikseis style!


Με την επίσημη και πανηγυρική έναρξη της νέας φοιτητικής/σχολικής χρονιάς και με την μελαγχολία για το παρελθόν να επικρατεί, αποφάσισα να αφιερώσω ένα άρθρο σε όλους τους αναγνώστες μας που κοιτάνε το παρελθόν και σκέφτονται: πόσο καλά ήταν παλιά

Ας δούμε λοιπόν 10 συνήθειες που είχαμε(σχεδόν) όλοι μας μικροί:10. Τα κινούμενα σχέδια στο Στάρ & Alter :
Όποιος πει πως δεν είχε δει έστω μια φορά στην παιδική του ηλικία τα κινούμενα του Στάρ,
είναι μεγάλος ψεύτης.
Όχι μόνο τα βλέπαμε, αλλά τα βλέπαμε όλα. Πολλοί από μας σηκώνονταν στις 6 το πρωί και κάθονταν να δουν μέχρι και το τελευταίο κινούμενο στις 12.
Αν μη τι άλλο εκτός από αυτό είχαμε μάθει και τα τραγούδια έναρξης πολλών από αυτά με πιο χαρακτηριστικό το « I wanna be the very best» από τα Pokemon μετά το οποίο ποτέ δεν ξέραμε τα λόγια ή τα γιαπωνέζικα των Digimon που ένας θεός ξέρει τι λέγαμε.

9. Παίζαμε Yu-Gi-Oh .
Αγόρια και κορίτσια, μεγάλα η μικρά θα αναγνωρίσουν αυτό το όνομα «Άσπρος Δράκος με τα Μπλε Μάτια».
Πόσες φορές να το είχαμε φωνάξει ρίχνοντας κάτω μια κάρτα και σηκώνοντας το χέρι όπως το έκανε ο μεγάλος Kaiba; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι το γεγονός ότι όλοι μας είχαμε από μια τράπουλα την οποία μετρούσαμε 2-3 φορές την ημέρα και η οποία συχνά ξεπερνούσε σε ύψος το θρανίο που είχαμε για να κάνουμε τα μαθήματα μας.

8. Μπουγέλο μετά το τέλος του σχολείου.
H Θερμοκρασία στους 35+ C, η διάθεση στο τούρμπο , τέλος το σχολείο και η γνώσης για τα διψασμένα παιδάκια της Αφρικής να μην υπάρχει καν…….Πώς να μην πας για μπουγέλο;
Όλοι μας λίγο πολύ μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς αποφασίζαμε πως ο καλύτερος τρόπος να κλείσεις μια σελίδα της σχολικής ζωής ήταν βρέχοντας τους καλύτερους σου φίλους με πολύ νερό, ΠΟΛΥ νερό.
Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη δόση διασκέδασης, και άσε την μάνα να φωνάζει για πνευμονίες και αρρώστιες.

7. Τζόγος – 1-2-3 και πετάξατε τις τάπες σας.
Οι αντίπαλοι στις θέσεις τους οι τάπες στα δάχτυλα και ο αέρας ευνοϊκός, ο ήχος έρχεται από τον «διαιτητή» του αγώνα 1-2-3 πάμε…. Οι κανόνες σαφής η τάπα που θα πέσει σωστά νικάει……
Ο χαμένος παραδίδει την τάπα του στον νικητή ο οποίος θριαμβευτικά παραλαμβάνει το τρόπαιο του.
Και πέφτει καρφί από τον ηττημένο η πρόταση για ρεβάνς…..
Και κάπως έτσι περνούσαν τα διαλείμματα στο σχολείο

6.Stairway to Goody’s.
Διάβασμα για το τεστ μαθηματικών και την επόμενη μέρα 10 στα μαθηματικά τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά μια εξόρμηση στα Goody’s. Σ’ εκείνο τον παράδεισο με τις τηγανιτές πατάτες, τις κοτομπουκίες και φυσικά το δώρο…….αχ αυτό το δώρο το άτιμο……πόσος κόσμος έφαγε κιλά πατάτες και κοτομπουκιές για να σε αποκτήσει……

5. Ποδόσφαιρο με τα αλάνια στην αλάνα .
Κάπου μεταξύ της εξαφάνισης των δεινοσαύρων και την ανακάλυψη της τουαλέτας υπήρχε μια μεγάλη και τρανή εποχή…μια εποχή στην οποία  δεν υπήρχαν τα Smartphones, τα tablets ή η τρομερές κονσόλες, ενώ αυτές που υπήρχαν ήταν για ειδικές περιστάσεις.
Σε εκείνη την εποχή η κυρίως ενασχόληση ήταν το ποδόσφαιρο.
Σε αυτό συμμετείχαν πάντα όλα τα αγόρια ακόμα και άμα δεν ήξεραν καλό ποδόσφαιρο
ενώ την κερκίδα πλαισίωναν τα κορίτσια της γειτονίας που συχνά ωθούσαν με την παρουσία τους  το ποδόσφαιρο της αλάνας να μετατραπεί σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ακόμα και με τις ίδιες ρίξεις μεταξύ των παιχτών

4. Διαβάζοντας Περιοδικά και κόμικς
Στην αντίστοιχη προϊστορική εποχή με το νούμερο 5 οι άνθρωποι για να ενημερωθούν σε διάφορα θέματα η απλά για διασκέδαση αγόραζαν διάφορα περιοδικά και κόμικς.
Τέτοια είναι τα γνωστά κόμικς της Marvel και της  DC που ψάχναμε σαν τρελοί να βρούμε,
αλλά και τα Αλμανάκο και φυσικά το αθλητικό περιοδικό που διαβάζαμε μικροί(αλλά και μεγάλοι) το Sporty

3, Cheetos
Ναι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός πως το σνακ που κυριαρχούσε όταν ήμασταν μικροί ήταν τα Cheetos.
Αυτά τα κιτρινωπά γαριδάκια που ένας θεός ξέρει από τι και πώς παράγονταν που τόσο βρίζανε οι γονείς μας και τώρα πιθανότατα να θεωρούμε αηδιαστικά κάποτε τα καταναλώναμε με μανία.
Σε αυτό βέβαια μας ωθούσαν και οι τάπες που περιείχαν τα σακουλάκια αλλά αυτό δεν μείωνε την απόλαυση

2. Koukou – Jumbo
Πήραμε βαθμούς στο σχολείο και ήταν όλα 10, γενέθλια ή γιορτή, όλα αυτά σήμαιναν πάντα ένα πράγμα……. Βόλτα στα κοντινότερα Koukou ή Jumbo.
Και αρχίζουν και πάλι τα παρακάλια.
Μαμά πάρε μου αυτό !!
Μπαμπά πάρε μου εκείνο!!
Και παρά το γεγονός πως ποτέ δεν παίρναμε όλα όσα θέλαμε, ΠΟΤΕ δεν φεύγαμε με άδεια χέρια

1.Kinder  έκπληξη
Η μαμά πάει στο σούπερ μάρκετ και εσύ αμέσως δέχεσαι να πας να την βοηθήσεις.
Η μητέρα χαρούμενη πιστεύει στην αγνότητα των πράξεων σου, αλλά που να ξέρει την πικρή αλήθεια……
Μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ πρώτη στροφή στο ταμείο βρίσκεται το μέγα φρούριο της Kinder και συ ξέρεις τι να κάνεις……..προχωράς ήσυχος και ήρεμος προς το φρούριο χωρίς να σε καταλάβει κανείς και ΤΣΟΥΠ στο καλάθι για τα τρόφιμα της μάμας εμφανίζεται ένα σοκολατένιο αυγό.
Η μάνα έντρομη αναρωτιέται τι έγινε, μήπως  ανακαλύφθηκε η τεχνολογία της τηλεμεταφοράς και αυτή έγινε το πρώτο θύμα της;
Είναι πια αργά το ταμείο περιμένει και εσύ κοιτάς την μάνα με το βλέμμα της ευχαρίστησης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου