Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα από την ΧΑ;;;

Μετά τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών της ΧΑ και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής» και ζήτησε άμεση διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προφανώς κατά της ΧΑ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «Οι επαγγελματίες τραμπούκοι» (έτσι αποκαλεί τους βουλευτές της ΧΑ), θα πρέπει να μάθουν να σέβονται το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα.
Δεν γνωρίζουμε πόσους Έλληνες ενοχλούν πλέον (εκτός από τους ίδιους τους συστημικούς και τους όποιους υποστηρικτές ακόμα του σάπιου ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού συστήματος υπάρχουν), αυτά που κάνει και λέει η ΧΑ στη Βουλή, αλλά και…. έξω από τη Βουλή. Δεν θα πρέπει να υπάρξει έκπληξη αν κάποιοι μάλιστα τα επικροτούν. Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η ΧΑ εκμεταλλεύεται τις μεγάλες τρύπες που αφήνει το ίδιο το κράτος και γιγαντώνεται η ίδια. Και μια από τις μεγαλύτερες τρύπες που έχει αυτό το ανάλγητο κομματικό κράτος είναι το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό του σύστημα που μας έφερε στη σημερινή εξαθλίωση και ακόμα έχει πολύ δρόμο η υπόθεση της εξαθλίωσης.

Δεν κινδυνεύει πλέον το κοινοβουλευτικό σύστημα από την ΧΑ. Αυτό σάπισε από μόνο του και είναι η σαπίλα και η διαφθορά αυτού του ίδιου που γέννησε τη ΧΑ και την «βοηθά» τώρα να ανέβει. Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε η ΧΑ. Αν δεν πεινούσε ο κόσμος, δεν θα υπήρχε η ΧΑ. Δεν μένει λοιπόν τώρα πλέον στο κοινοβουλευτικό σύστημα, παρά να πετάξει και τον φερετζέ της «δημοκρατίας» που φορούσε τόσα χρόνια και να δείξει το πραγματικά αυταρχικό και βίαιο πρόσωπό του. Η ΧΑ το προκαλεί, γιατί ξέρει ήδη από τώρα ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής, η σύγκρουση μεταξύ ολιγαρχικού αυταρχισμού και φασισμού.

Οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να προετοιμάσουμε μια πραγματική Δημοκρατία.

Πέτρος Χασάπης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου