Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο στο ΑΠΘ

Δεκάδες έγγραφα αλλά και σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών δέσμευσαν μέλη της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ από το ΑΠΘ στο πλαίσιο της έρευνας για την εταιρία διαχείρισης και αξιοποίησης του...
Πανεπιστημίου, που άρχισε ύστερα από δημοσιεύματα για τη διάθεση διαφόρων κονδυλίων. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για να ελεγχθούν στα κεντρικά γραφεία του σώματος στο Καλοχώρι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία , την υπόθεση διερευνούν μέλη της οικονομικής επιθεώρησης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο εισαγγελέας. Οι επιθεωρητές καλούνται να διενεργήσουν διαχειριστικό έλεγχο στο ΑΠΘ για τις συναλλαγές του ιδρύματος, όπως και τη διάθεση πόρων συγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, που συνδέθηκαν μέχρι και με την αναμόρφωση χώρων στην πρυτανεία.

Επειδή όμως η οικονομική επιθεώρηση δεν έχει δυνατότητα να εξετάσει τα τιμολόγια των συναλλαγών αυτών, ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει προηγουμένως φορολογικό έλεγχο και να εξετάσει την εγκυρότητα των επίμαχων συναλλαγών. «Πρόκειται για δεκάδες συναλλαγές, οι οποίες θα ελεγχθούν μία προς μία», επιβεβαίωσε στη «Μ» μέλος των οικονομικών αρχών που διενήργησαν τον έλεγχο. «Πρέπει να δούμε εάν όλα τα παραστατικά που πήραμε είναι γνήσια», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι τέτοιος έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο από φορολογική αρχή και όχι από την οικονομική επιθεώρηση.

Η έφοδος στα γραφεία του ΑΠΘ έγινε ύστερα από σχετική εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος έχει δώσει και τη σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου όλων των τιμολογίων και των υπολοίπων παραστατικών αναμένεται να συντάξουν σχετική έκθεση που θα αφορά τον φορολογικό έλεγχο των στοιχείων. Τη σκυτάλη στη συνέχεια αναμένεται να πάρουν οι οικονομικοί επιθεωρητές, οι οποίοι πλέον θα κληθούν να ερευνήσουν το καθεστώς διαχείρισης.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν σχετίζεται με αυτή που διενεργεί ανεξάρτητα το ΣΔΟΕ, με άλλη εισαγγελική παραγγελία, και αφορά τις αγορές της εταιρείας «Λογότυπος» που έχει συσταθεί στο ΑΠΘ. Για την έρευνα αυτή ήδη εδώ και ημέρες το ΣΔΟΕ έχει συλλέξει στοιχεία, δεσμεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά.

Πηγή: thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου